ISPISANA POVIJEST / Wolfsburg prvak Njemačke

Image

"Zeleni " su čak s 5-1 deklasirali Werder. Bayern je 2-1 pobjedom nad Stuttgartom izborio LP, a u 2. ligu sele Karlsruhe i Arminia. Olić se od HSV-a oprostio pogotkom u gostujućoj 3-2 pobjedi nad Eintrachtom.

23.5.2009.
15:47
VOYO logo

Nogometaši Wolfsburga osvojili su po prvi puta naslov prvaka Njemačke nakon što su u posljednjem 34.  kolu kod kuće pobijedili Werder iz Bremena 5:1. Strijelci u pobjedi vrijednoj naslova bili su dva puta Grafite, Džeko, Misimović, a autogol postigao je Proedl. Strijelac za Werder bio je Diego. S nova tri pogotka nevjerojatni dvojac Grafite - Džeko postigao je ukupno 54 pogotka u sezoni.

Već u 6. minuti mrežu gostiju načeo je Misimović. U 15. strijelac je Grafite, a potvrdu prvog naslova prvaka Wolfsburgu je nakon 26 minuta igre donio autogolom Proedl za 3-0. Pet minuta kasnije Diego je smanjio na 3-1 što je bio rezultat na poluvremenu. U nastavku su Grafite u 56. te Džeko u 74. potvrdili pobjedu i veliko slavlje Wolfsburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njemačkom tisku u subotu je osvanula vijest da će Felixa Magatha na klupi njemačkog prvaka naslijediti bivši trener Stuttgarta Armin Veh. Kako piše "Augsburger Allgemeine Zeitung", transfer Veha bit će službeno potvrđen u nedjelju. On je s klubom osvojio naslova prvaka 2006.-07. i izgubio finale kupa istu sezonu.

Pobjedom 2-1 nad Stuttgartom Bayern je osigurao nastup u Ligi prvaka.  Bavarce je u vodstvo autogolom doveo Boulahrouz u 16. minuti. Pogotkom Bommela u 59. minuti činilo se da je Bayern riješio pitanje drugog mjesta, no u 63. Gomez je smanjio na 2-1 što donosi neizvjesnost koja je trajala do kraja utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Olić pogotkom se oprostio od dresa HSV-a u gostujućoj 3-2 pobjedi nad Eintrachtom. Od sljedeće sezone hrvatski napadač mreže će tresti u dresu njemačkog giganta Bayerna. Ovom pobjedom HSV je osigurao Europsku ligu. Uoči posljednjeg kola HSV i Borussija (D) bile su bodovno poravnate, no, Borussija je imala bolju gol razliku. Na koncu, momčad iz Dortmunda remizirala je 1-1 s imenjakom iz Moenchengladbacha. 

Unatoč visokoj 4-0 pobjedi nad Herthom Karlsruhe našeg Dine Drpića seli u 2. ligu baš kao i Arminia, također našeg Andre Mijatovića koja je remizirala 2-2 s Hannoverom. Cottbus je 3-0 svladao Bayer i time izborio majstoricu za ostanak u ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poredak: 1. Wolfsburg 69, 2. Bayern 67, 3. Stuttgart 64, 4. Hertha 63, 5. HSV 61...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo