POBJEDNIK 99. IZDANJA / Wiggins ispisao povijest Tour de Francea

Image

Wiggins je postao prvi Britanac pobjednik "Toura", a Velika Britanija je tako postala 13. zemlja koja se može podičiti time kako ima pobjednika najveće biciklističke utrke na svijetu.

22.7.2012.
17:59
VOYO logo

Britanac Bradley Wiggins (Sky) pobjednik je 99. izdanja najveće svjetske biciklističke utrke "Tour de France" koja je završila u nedjelju u Parizu.

Wiggins je prvi Britanac pobjednik "Toura", a Velika Britanija je tako postala 13. zemlja koja se može podičiti time kako ima pobjednika najveće biciklističke utrke na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo mjesto osvojio je još jedan Britanac, ChrisFroome (Sky) sa 3:21 minute zaostatka za Wigginsom, a treće Talijan VincenzoNibali (Liquigas) sa 6:19 minuta slabijim vremenom.

Pobjednik posljednje, 20. etape, vožene u dužini od 120 kilometara od Rambouilleta do Pariza je još jedan Britanac, aktualni svjetski prvak Mark Cavendish (Sky). Cavendishu je to bila treća etapna pobjeda na ovogodišnjem "Touru", a četvrta u karijeri u posljednjoj etapi "Toura" koji tradicionalno završava masovnim sprintom na aveniji Champs-Elysees.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo mjesto u 20. etapi zauzeo je Slovak Peter Sagan (Liquigas), a treće Australac Matthew Goss (GreenEdge).

Naslov najboljeg sprintera na ovogodišnjem "Touru" osvojio je Sagan, dok je najbolji penjač Francuz Thomas Voeckler (Europcar).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo