UZVRATNE UTAKMICE OSMINE FINALA KUPA UEFA / Werder i Marseille u četvrtfinalu

Image

Nijemci su već nakon 27 minuta uzvrata protiv St. Etiennea vodili 2-0, a Francuzi su prošli Ajax tek nakon produžetaka.

18.3.2009.
22:40
VOYO logo

Nogometaši Marseillea su gotovo doktorirali u izbacivanju nizozemskih klubova ove sezone u euro-natjecanjima. Na putu do četvrtfinala Kupa UEFA-e su pred njima padali PSV, Twente i Ajax. Nakon što su u šesnaestini-finala izbacili Twente boljim izvođenjem jedanaesteraca, protiv Ajaxa u osmini finala nisu čekali vrhunac dramatike. Stvar su riješili u produžecima.

U prvoj utakmici, na Velodromeu Marseille je pobijedio s 2-1, ali je Ajax poništio tu prednost tako što je u Amsterdamu nakon 90 minuta pobijedio  2-1. Eyong Enoh je donio prednost domaćinu (33. minuta), ali je samo dvije minute kasnije izjednačio Niang. Sulejmani je u 74. minuti donio toliko željeni pogodak domaćinu, nad čijom je glavom ipak stalno visio mač primljenog pogotka koji bi ih pokopao. To se dogodilo u 110. minuti kada je Tyrone Mears (igrač Derby Countyja na posudbi u Francuskoj) zabio pogodak vrijedan četvrtfinala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su u prvoj utakmici slavili 1-0, prolaz među osam najboljih Werder je izborio neodlučenim rezultatom 2-2 protiv domaćeg St. Etiennea. Nikakvu paniku nisu proživljavali nogometaši Werdera jer su vodili u Francuskoj 2-0, a njihovo oputašnje je u drugom dijelu iskoristio domaći sastav, te se časno oprostio neodlučenim rezultatom.

 Već u 6. minuti se St. Etienne našao u nemogućoj situaciji jer je primio pogodak, što je tada značilo da mora zabiti tri ne bi li prošao dalje. Nakon kornera kojeg je izveo Frings najbolje se u suparničkom šesnaestercu snašao Prödl za vodstvo bundesligaša 1-0. Stvar je zaključio Pizarro pogotkom u 27. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometaš Jurica Vranješ utakmicu u St. Etienneu je odgledao s klupe. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo