DVOSTRUKO SLAVLJE RED BULLA / Webber pomeo konkurenciju i u Monte Carlu

Image

Australac je pobijedio i zasjeo na vodeće mjesto u ukupnom poretku sa 78 bodova. Schumacher kažnje s 20 sekundi zbog pretjecanja Alonsa kada je na stazi bio sigurnosni auto.

16.5.2010.
14:25
VOYO logo

Australac Mark Webber u Red Bullu pobjednik je Velike nagrade Monaca, utrke Svjetskog F1 prvenstva vožene ulicama Monte Carla.

Weber je vodio utrku od starta do cilja, potvrdivši svoju prošlotjednu pobjedu ostvarenu u Španjolskoj, te se probio na vodeće mjesto ukupnog poretka s 78 bodova. Drugo mjesto osvojio je njegov klupski kolega Nijemac Sebastian Vettel, dok je Poljak Robert Kubica u Renault bio treći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualni prvak svijeta i do danas vodeći u ukupnom poretku Britanac Jenson Button odustao je zbog kvara motora nakon samo tri kruga.

Povratnik u F1 Michael Schumacher (Mercedes) kažnjen je s 20 sekundi nakon utrke Velike nagrade Monaka u Monte Carlu, pa je umjesto šestog mjesta i bodova pao na 12. mjesto u poretku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Schumacher je kažnjen zbog nepropisnog pretjecanja Fernanda Alonsa na zadnjem zavoju i to dok je na stazi bio sigurnosni automobil.

Sljedeća utrka je VN Turske 30. svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo