pružio dostojan otpor / Wawrinka ipak prejak za Ćorića: mladi Zagrebčanin pokleknuo u prvom finalu karijere

Image
Foto: AP Images

Ćorić je s 19 godina postao najmlađi igrač u ATP finalu nakon 2008. godine i Marina Čilića, koji je tada s 19 godina nastupio u finalu New Havena

10.1.2016.
14:58
AP Images
VOYO logo

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić izgubio je finale ATP turnira u indijskom Chenaiju od četvrtoga tenisača svijeta Švicarca Stanislasa Wawrinke s 3-6, 5-7. 

Ćorić je u svom prvom finalu u karijeri pružio dostojan otpor Wawrinki, koji se ipak pokazao prejak. Ćorić je s 19 godina postao najmlađi igrač u ATP finalu nakon 2008. godine i Marina Čilića, koji je tada s 19 godina nastupio u finalu New Havena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, mladi Zagrepčanin nije uspio postati treći Hrvat koji je osvajao turnir u Chennaiju nakon Ivana Ljubičića (2006) i Marina Čilića, kome je to uspjelo dvaput (2009, 2010). 

U prvom setu Ćorić je izgubio servis kod 2-3, a potom u sljedećem gemu ne koristi čak pet lopti za obrat i spašavanje prvoga seta. U drugom setu je Borna bio ravnopravan protivnik Wawrinki sve do 5-5, kada Švicarac radi ključni "break" i potom na svoj servis bez izgubljenoga poena osvaja gem i meč. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u dosadašnja dva međusobna okršaja prošle godine slavio je Wawrinka, u Chennaiju i Cincinnatiju. Do finala u Indiji, svog prvog u karijeri, Ćorić je stigao pobjedama protiv Marcela Granollersa, Austina Krajiceka, Roberta Bautiste-Aguta i Aljaža Bedenea. Učinkom iz Chenaija Ćorić će napredovati na 40. mjesto ATP ljestvice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo