PRVE UTAKMICE OSMINE FINALA KUPA UEFA / Vukojević zabio za minimalnu pobjedu, Petrić dodao za remi

Image

U dvoboju ukrajinskih momčadi slavio je Dinamo 1-0 nad Metalistom. Unatoč brojnim prigodama i igraču više, HSV je odigrao 1-1 s Galatasarayem.

12.3.2009.
19:45
VOYO logo

Pogotkom hrvatskog reprezentativca Ognjena Vukojevića Dinamo iz Kijeva ostvario je minimalnu 1-0 pobjedu nad Matalistom iz Harkiva, u prvoj utakmici osmine finala Kupa Uefa. Naš veznjak pogodak je postigao iz prekida, korner je u 54. minuti izveo Aleksandr Alijev, a u gužvi se najbolje snašao Vukojević koji je postigao svoj drugi pogodak otkada je došao u Ukrajinu, ali i prvi u europskim natjecanjima.

No, samo dvije minute kasnije Vukojević je napravio prekršaj koji je bio vrijedan žutog kartona, a to ga spriječava da zaigra u uzvratnom dvoboju u Harkivu, za šest dana. Inače, ove dvije momčadi su na prvom i drugom mjestu ukrajinskog prvenstva, te su prije petnaestak dana igrale i u prvenstvu. Dinamo je tada u gostima slavio s 2-0, a i ovog četvrtka je bio daleko bolja momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihove kolege iz Donjecka, nogometaši Šahtara, poraženi su, pak, na gostovanju kod CSKA (1-0). Ogled u Moskvi je odlučen u 50. minuti kada je Rat srušio Krasića u svom šesnaestercu, a Brazilac Vagner Love je bio miran u udarcu s bijele točke.

Inače, Šahtar je ostavio bolji dojam, imao je više prilika za pogodak, a hrvatski nogometaš Darijo Srna je odigrao svih 90 minuta uz žuti karton koji je dobio na samom početku utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaši HSV-a nisu iskoristili prednost domaćeg terena. S turskim Galatasarayem odigrali su mršavih 1-1. Hamburg bio daleko bolja momčad, no nije iskoristio niti činjenicu što je skoro četrdeset minuta igrao s igračem više. Naime, u 53. minuti je Emre Asik prekršajem s leđa zaustavio Mladena Petrića koji se sjurio prema suparničkim vratima.

Hrvatski nogometaš je bio najbolji pojedinac utakmice. U 35. minuti je imao veliku priliku svladati vratara Galatasaraya, Talijana De Sanctisa, ali je sa desetak metara pucao ravno u njega. Iskupio se za promašaj u 49. minuti kada je glavom asistirao strijelcu Jansenu koji je tada izjednačio na 1-1. Galatasaray je, pak, poveo u 32. minuti nakon kontranapada kojeg je zaključio Akman udarcem sa vrha šesnaesterca. Lopta je na svom putu udarila u stativu i odbila se u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš drugi napadač HSV-a Ivica Olić je ušao u igru u 71. minuti, te je u 84. imao priliku, ali je pogodio vanjski dio mreže udarcem s petnaestak metara iskosa. U 89. minuti su Petrić i Olić pripremi šah-mat Trochowskome koji je sa petnaestak metara pucao daleko iznad grede. Samo minutu kasnije Olić je došao do ničije lopte u šesnaestercu, ali je udarac iz okreta samo okrznuo stativu. Za kraj je Galatasaray postigao pogodak, ali je opravdano poništen zbog prekršaja u napadu na Mathijsenu.

Sve do 85. minute Zenit našeg Ivice Križanca držao je nulu kod Udinesea. A onda u posljednjih pet minuta Talijani postižu dva pogotka i s velikom 2-0 prednošću sljedeći tjedan odlaze na uzvratnu utakmicu. Pogotke su postigli Quagliarella u 85. i A. D. Natale u 90. minuti iz jedanaesterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ostalim utakmicama Marseille je svladao 2-1 Ajax (Cheyrou 19., Niang 33./Suarez 36 -11 m), koji je igrao s igračem manje od 42. minute kada je naš sudac Ivan Bebek isključio Van der Wiela. Machester City i Aalgborg odigrali su 2-0 (Caicedo 8., Phillips 30.), a Werder i St.Etienne 1-0 (Naldo 20.). Jedina utakmica bez pogodaka bila je ona između PSG-a i Brage.

Uzvratne utakmice igraju se 18. i 19. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo