NEDODIRLJIVI ŠEF IZ RUSANOVE / Vlatko Marković: Čega bih se ja trebao bojati?!

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza je napokon komentirao nedavni sastanak sa Željkom Jovanovićom te samouvjereno poručio resornom ministru: 'Gospoda ministri ne znaju što se smije, a što se ne smije'.

28.2.2012.
13:19
VOYO logo

"Mi smo se na tom sastanku ponašali kako se ponašaju pravi sportaši i nikakvih problema nije bilo. Gospodin ministar rekao je svoje, a mi smo rekli svoje", istaknuo je Vlatko Marković naglasivši kako ne osjeća pritisak politike.

"Čega bih se ja trebao bojati?! Nađite na ovim prostorima nekoga tko je slično napravio kao hrvatska reprezentacija. Jesmo li svjesni da je Hrvatska već 12 godina jedna od najvažnijih reprezentacija u Europi i svijetu. Tko od nas može tražiti nešto više? Znate li da ovaj Savez nema kune duga, a od države nismo dobili niti lipe?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Na izravno pitanje je li ministar Željko Jovanović na sastanku s vodstvom HNS-a tražio mandate na raspolaganje Marković je bio kratak i jasan - "Ne".

Na novinarski upit o mogućim sankcijama UEFA-e zbog uplitanja politike u sport Marković je upozorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se toga tiče, ispada da gospoda ministri ne znaju što se smije, a što se ne smije. Ako ne znaju, mi ćemo im dati pravila kako se treba ponašati. Prema propisima UEFA-e i FIFA-e u nacionalnim savezima sve treba biti sređeno i to je svakome jasno. Stoga tražiti nešto preko normi koje propisuju FIFA i UEFA je smiješno".


Predsjednik HNS-a je naglasio kako se neće pojaviti na tribini "Nogometni klubovi - ustroj i budućnost" na kojoj bi jedan od gostiju trebao biti i ministar Jovanović, jer nije niti dobio poziv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam pojma o tom sastanku, nitko me nije zvao. Da me netko zvao naravno da bi išao. To je moja dužnost", rekao je nedodirljivi gazda hrvatskog nogometa.

Marković se osvrnuo i na nedavne rasističke ispade dijela navijača Dinama i Hajduka na utakmicama protiv Istre 1961.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Savez će pokušati sve da se na stadionima reagira na pravi način. Prekidanje utakmica? To ne bi bilo dobro, ne možemo od utakmica raditi cirkus. Treba odgajati djecu, nisu krivi klinci, nego roditelji", poručio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo