ON SVE NEGIRA / VIDEO: USKOK ispitao generala Kruljca*

Image

General Mladen Kruljac u subotu je ispitan u osječkome odjelu USKOK-a zbog sumnji na zloporabu položaja i ovlasti vezanima za malverzacije sa zemljištem u općini Sibinj.

9.7.2011.
18:09
VOYO logo

OSIJEK - Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general Mladen Kruljac kojega USKOK, po neslužbenim podacima, tereti za zloporabu položaja i ovlasti, vezanima za malverzacije sa zemljištem u općini Sibinj kod Slavonskoga Broda, ispitan je subotu u osječkome odjelu USKOK-a.

General Kruljac i osumnjičenik Zdravko Sočković, čelnik brodsko-posavskog HDZ-a, izvedeni su oko 14 sati, nakon trosatnog ispitivanja, iz osječkog USKOK-a policijskim vozilom i u pratnji policijskih službenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prostorije osječkoga USKOK-a dovedena su oko 13,15 sati preostala dvojica okrivljenika, a po neslužbenim podatcima, riječ je o načelniku općine Sibinj Ivici Batiniću te bivšem vijećniku Ivanu Miškoviću.

Nakon završenog ispitivanja svih osumnjičenika, očekuje se odluka USKOK-a o podnošenju istražnoga zahtjeva i prijedlogu za određivanje istražnoga zatvora, o čemu bi trebao odlučivati istražni sudac osječkoga Županijskog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruljčev branitelj, osječki odvjetnik Marko Dumančić izjavio je, po završetku ispitivanja, okupljenim novinarima kako se njegov klijent branio aktivno, iznoseći svoju obranu, te pritom negirao sumnje koje mu se stavljaju na teret. Obrana je bila duga i detaljna, kazao je Dumančić.

Prije generala Kruljca, prema neslužbenim informacijama, ispitani su poduzetnik Ivan Rimac i autoprijevoznik Željko Garić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo