VIDEO: / Dramatičan početak Novogodišnje turneje

Austrijanac Gregor Schlierenzauer pobjednik je prve od četiri skakaonice Novogodišnje turneje skijaša-skakača. Austrijanac je u Obersdorfu slavio zahvaljujući "monstruoznom" skoku od 137.

30.12.2011.
23:03
VOYO logo

Tijekom prve serije čak se govorilo i o otkazivanju druge serije zbog straha od problema s vremenom, ali su organizatori ipak na kraju dali "zeleno svjetlo" nastavku natjecanja.

Osim već spomenutog skoka Schlierenzauera drugu seriju je obilježio težak pad Toma Hildea. Norvežanin se prilikom doskoka previše nagnuo prema naprijed što je uzrokovalo razdvajanje skija i gubitak ravnoteže. Hilde je pao na rame, nakon čega je glavom udario u pod i otklizao ostatak puta licem okrenutim prema snijegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnička ekipa odmah je pristigla, smjestila ga na nosila, izolirala vrat i odnijela ga sa staze. Dobar znak je što je Hilde prilikom odlaska samostalno i svjesno mahnuo navijačima "govoreći" da je u redu.

Nakon kratke stanke uslijedio je nastavak natjecanja i spomenuti "monstruozni" skok Schlierenzauera. Austrijanac je kao pretposljednji skakač, drugi iz prve serije, skočio 137.5 metara što je očito stavilo veliki pritisak na sunarodnjaka Koflera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je skokom od 133.5 metra, ali lošim doskokom, u konačnici zaostao za velikih 18.1 bodova za sunarodnjakom Schlierenzauerom. Treći je skokom od 128.5 metara u drugoj seriji završio treći Austrijanac Morgenstern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo