Imao operaciju kuka / Veslač Damir Martin ne odustaje od borbe za Olimpijske igre: 'Bit će još veća 'mašina' nego sad'

Image
Foto: Vijesti.hr

Prve liječničke prognoze nisu bile optimistične, ali ponos Vukovara takav scenarij nije prihvatio

27.11.2019.
21:30
Vijesti.hr
VOYO logo

Teške dane proživljava olimpijski viceprvak u samcu Damir Martin dok vodi bitku s vremenom kako bi se nakon operacije kuka stigao pripremiti za olimpijske igre. Prve liječničke prognoze nisu bile optimistične, ali ponos Vukovara takav scenarij nije prihvatio.

U obranu srebra iz Rija i lov na zlato u Tokiju, Damir Martin krenuo je na štakama. Prije točno mjesec dana dugotrajna bol u kuku završila je hitnom operacijom, a neuništivi Vukovarac nije dugo mirovao tako da već intenzivno radi kako bi se što prije vratio na vodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izbrojite po treningu, taj pokret ponovim preko 1000 puta i 1000 puta udarim kost o kost nije ugodno pa sam tokom cijele sezone tražio neki pokret gdje mi je ugodno, gdje mogu proć da me ne boli, naravno, sigurno su tu i performanse malo padale", rekao je veslač u samcu, Martin.

I sve ovo ne bi bilo toliko dramatično da liječnici nisu odredili mirovanje i povratak veslanju tek za šest mjeseci. U prijevodu, Damir bi svoje prvo natjecanje mogao odveslati baš u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije isključeno da jedino natjecanje u godine budu olimpijske igre sad su pod upitnikom kako će  biti ishod njih, ali i dalje sanjam da će to biti borba neka u finalu sigurno", kazao je Martin.

Borba je u krvi ovog Vukovarca

Opasno je tako visio nastup. Za veslačke pripreme neće biti puno vremena, ali zato njegovi fizioterapeuti imaju drugi plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj rehabilitacije u ovoj prvoj fazi je smanjiti oteklinu i održati neki opseg pokreta, sad smo taman u dijelu gdje se riješavamo štaka", objasnio je Martinov fizoterapeut, Marko Mravunac

"Jako je sposoban biciklista, skijaš, trkač, plivač, tako da će se tu tražiti nekakvi elementi kojima će on nadopunjavati taj svoj veslački trening. Smatramo da će biti još veća 'mašina' nego što je bio dosad jer tu taj kliker u glavi znači dosta", kazao je drugi Martinov fizioterapeut Ivan Golubiček

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ovo nekako i ide uz Damirov karakter i životni put. Borba je u krvi ovog Vukovarca, baš kako i priliči gradu iz kojeg dolazi.

"Meni je trenutno sad najlakše kada doma ležim i ništa ne radim, ali opet će na kraju to ispasti teži put jer se strmije moram penjati do vrah, ali spreman sam, odlučan sam", kazao je Martin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon onog olimpijskog triler finala protiv Mahea Drysdale, ispred Damira Martina još je jedna velika utrka. Oporaviti se za Olimpijske igre i uzeti medalju. Kakva bi to tek priča bila!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo