Vermezović za regionalnu ligu

Ako mogu košarkaši mogu i fudbaleri

23.2.2013.
12:34
VOYO logo

Trener Partizana Vladimir Vermezović izjavio je da se zalaže za formiranje regionalne lige u fudbalu po uzoru na Jadransku u košarci.

- Rođen sam i igrao sam fudbal u velikoj Jugoslaviji. To je bila ozbiljna država, sa ozbiljnim sportom, vojskom i privredom. Ja sam za, ali ne mogu da shvatim da je zaduženima za bezbednost, ne samo kod nas, glavni izgovor to da ne mogu da osiguraju učesnike, a to im je jedini zadatak. Možda za početak da se ide bez gostujućih navijača, mada kakav je to derbi Partizan - Hajduk, a da ne dođu jedni i drugi navijači. Smatram da će razum da pobedi ludilo, već je vreme da to stane - smatra Vermezović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je rekao da očekuje veliku borbu za titulu u prolećnom delu sezone i poručio da je uveren kako će šampionska trka biti rešena u utakmicama sa "manjim" rivalima.

- Odluka o šampionu i o ispadanju iz lige pašće na, uslovno rečeno, malim mečevima. Ne vidim veliku razliku u kvalitetu između Partizana, Zvezde i ostalih timova. Jagodina je blizu, tu je Vojvodina, neugodan je Radnički iz Kragujevca, Javor, a da ne pričamo o nama trenutno najtežem mogućem rivalu, BSK-u iz Borče. Svaki sledeći meč je najteži. Definitivno će ovo proleće biti jedno od najzanimljivijih u poslednjih nekoliko godina - poručio je trener crno-belih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi deo sezone Partizan je završio sa šest bodova više u odnosu na Crvenu zvezdu, a 26. februara u prvom prolećnom kolu crno-beli gostuju BSK-u iz Borče.

- Očekujem vruće proleće već od utorka. Drago mi je da sam uspeo igračima da usadim u glavu da nemamo prednost i da krećemo od nule. Svaki meč je finale, imamo 15 takvih mečeva do kraja. Igrači su spremni da ponesu pritisak koji im se tovari na ledja. Nije lako biti igrač Partizana, velika je odgovornost. Ova ekipa ima snagu da osvoji šestu titulu u nizu i tako postavi neke vrlo visoke standarde - rekao je Vermezović u intervjuu Tanjugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo