Veliki skandal hrvatskog sporta: 'Pa, vi biste trebali raditi u policiji'

Hrvatski sport je ponovno u sredistu velikog skandala.

8.12.2014.
19:19
VOYO logo

Sportske novosti su doznale kako su predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Franjo Prot, i glavna tajnica HTS-a Mihaela Strok navodno lazirali svoje funkcije, kako bi izvukli izdasne novcane nagrade od hrvatske drzave za ostvarene sportske uspjehe.

Hrvatska drzava od 2003. godine nagraduje najbolje sportase, ekipe, i momcadi jednokratnom i tocno propisanom novcanom nagradom. Naravno, samo u olimpijskim sportovima i disciplinama. Pravo na tu nagradu imaju samo sportasi i njihovi treneri sa stozerom (fizoterapeut, lijecnik, serviser). nedavno je procurila informacija kako su se pojedinci financijski okoristili iz drzavnog proracuna, i krenulo se u otkrivanje navodne prevare, odnosno skandala. Jer, kako drugo nazvati tako nesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo brzo se doslo do popisa osvajaca nagrada, i navodno se odmah ustvrdilo da su na popisu neki kojima tu nije mjesto, niti im odgovara sportska funkcija.

Tocnije, radi se o uspjesima u taekwondou na seniorskom SP-u u Puebli (Meksiko 10-23. srpnja 2013) i na seniorskom EP u Bakuu (Azerbajdzan, 1-4. svibnja 2014.). Njih i pojedine njihove trenere Hrvatski taekwondo savez je predlozio Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta za novcanu nagradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medutim, na popisu onih koji su dobili nagradu, navodno su se nasli i Franjo Prot na funkciji izbornika (predsjednik saveza -19.600 kn za SP i 37.200 kn za EP), i Mihaela Strok (21.600 kn za EP) navedena kao fizoterapeutkinja, a, kao sto smo vec istaknuli, radi se o tajnici. Niti je Prot ikada bio trener, niti je Strok ikada imala veze s fizoterapeutstvom. Nakon toga je SN stupio u kontakt s Protom i postavio mu nekoliko zanimljivih pitanja.

"Pa, vi biste trebali raditi u policiji. Pitate me kao da ste neki istrazitelj", bila je reakcija na komentar o onome sto ste upravo procitali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasto ste to napravili?

"Ma, ne razumijete. Ja sam desetljecima u ovom sportu i na natjecanjima sam “head of team”. To daje legitimitet izbornika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A zasto je glavna tajnica HTS-a Strok bila predstavljena kao fizoterapeutkinja, a nema nikakve veze s tim poslom, niti ga je ikada imala?

"Ona je u biti organizirala fizioterapeuta".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tko je onda bio fizoterapeut koji je organizirala tajnica?

"Ne znam sad to, otkud cu znati"?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A tko onda zna, zasto je na popisu stavljena funkcija koju ona ne obavlja?

"Ma, dobro, je li ikoji pravilnik zakinut? Je li netko ostao zakinut"?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon sto se Protu dalo do znanja da se zna za lazne funkcije na popisu, navodno je samo ustvrdio:

"Dobro, uzmimo to kao pogresku u prijepisu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo