Oni su djeca uspješnih i poznatih roditelja i to ih je uništilo

Nerijetko slušamo da djeca vrhunskih sportaša imaju veće šanse za uspjeh nego njihovi vršnjaci iz 'običnih' obitelji! No, jeste li sigurni u tu tvrdnju?

27.11.2012.
8:38
VOYO logo

Karijere potomaka nekih od najslavnijih sportaša svih vremena naglo su propale. Neki od njih odustali su i digli ruke od svega, dok su drugi, unatoč silnom trudu, izvrgnuti porugama kritike i publike.

Wayne i Paulina Gretzky

Jedan od najboljih igrača u povijesti NHL-a je Wayne Gretzky. Jako malo hokejaša može se pohvaliti da su četiri puta osvojili Stanley Cup, te sudjelovali u čak 18 All-Star utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni hokejaš sredinom osamdesetih oženio se Janet Jones, s kojom je dobio petero djece. Najstarija od njih je Paulina, koja je od malih nogu sanjala o pjevačkoj karijeri. Uz tako poznatog oca nije se bilo teško probiti na svjetla pozornice, no 24-godišnjakinja je ubrzo shvatila da joj je slavni otac naposljetku dobrano odmogao u karijeri. Za podcjenjivački odnos kritičara i publike prema djevojci, isključivi 'krivac' je zapravo lik i djelo slavnog oca.

Michael i Jeff Jordan

Sa šest NBA prstena, šest MVP titula i tisuću i tisuću nevjerojatnih koševa, Michael Jordan slovi za najboljeg igrača koji je ikad stajao pod koševima. Slavnom majstoru Chicago Bullsa 1988. godine, sada već bivša supruga Juanita rodila je prvog sina Jeffreyja. Od malih nogu Mike ga je učio košarkaškim bravurama, a mali je Jeff svu raskoš talenta pokazao kad je zaigrao sa srednjoškolsku momčad u Illinoisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na University of Central Florida nastavio je očevim stopama, bio je nositelj igre svoje momčadi. No, problem je nastao kad više nije mogao podnijeti način na koji su se prema njemu odnosili treneri i skauti. Nerijetko bi mladi Jordan zabijao i 30-ak koševa po utakmici, donosio ključne pobjede, no jedine riječi koje bi ga dočekale bilo su: 'Dobar si, ali nikad nećeš biti kao otac.' Jeff se nije mogao nositi s tim, te je na koncu, unatoč silnom talentu, odustao od košarke.

Diego i Dalma Maradona

Osamdesetih i '90-ih godina 20. stoljeća Diego Armando Maradona pomaknuo je granice nogometa. Njegovo baratanje loptom bilo je očaravajuće, golovi jedinstveni. Mali zeleni oduševljavao je svijet kad je mali Napoli uspio odvesti na tron Italije, a svoju Argentinu na vrh svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu popularnost pokušala je iskoristiti njegova kći Dalma, koja se odmah nakon završetka školovanja bacila u glumačke vode. No, njen talent nije isplivao na površinu. Ponude su u početku stizale, dok su se neetablirani filmaši pokušavali probiti preko njenog prezimena. Nakon nekoliko godina postalo je jasno da Dalma nema što tražiti u svijetu glume. Na koncu se udala za argentinskog nogometaša Sergia Aguera.

Pete i Cara Rose

Najbolji bacač u bejzbolu svih vremena je Pete Rose s nevjerojatnih 4.256 izbacivanja. Nakon igračke karijere Rose se bacio u trenerske vode, te je uspješno vodio Cincinnati Redse, a onda je uslijedio najveći fijasko u njegovom životu. Rose je, unatoč strogoj zabrani, uhvaćen u klađenju, a često je znao uključiti i svoj vlastiti tim. Odmah je izbačen iz Hall of Famea, te je dobio dugogodišnju zabranu rada u bejzbolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od te 1991. posvetio se svojoj djeci, posebno najmlađoj kćeri Cari, koja je 15-ak godina poslije, kao mlada ambiciozna djevojka, sreću pokušala pronaći u Hollywoodu, ali su je mnogi producenti gledali kroz prizmu njenog oca 'prevaranta'. Promijenila je i ime (Chea Courtney), no sve do čega je uspjela dogurati bile su sapunice Melrose Plase i Passions.

Joe i Elizabeth Montana

Joe Montana je legenda američkog sporta. NFL Network ga je proglasio četvrtim najboljim igračem u povijesti američkog nogometa i najboljim quarterbackom. Osvojio je tri prstena Super Bowl i tri titule Super Bowl MVP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 1985. do 1992. godine Montana je dobio četvero djece, a najpoznatija je 27-godišnja Elizabeth, koja se nakon dugogodišnjeg traženja odlučila probiti u svijetu modelinga. Kako stvari stoje, ne ide joj baš dobro, a godine prolaze!

Yogi i Larry Berra

Još jedan bejzbolski majstor zasigurno je Yogi Berra, koji je s deset prstenova apsolutni rekorder NFL-a. Nezaboravni Yankee '50-ih godina 20. stoljeća tri je puta proglašen najboljim igračem lige. Otac je troje djece, Larryja, Tima i Dalea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Berra je vidio da je njegov najstariji sin Larry još od najranije dobi pokazivao ljubav prema bejzbolu, te je od njega pokušao napraviti svog nasljednika. U školskoj dobi za njega su govorili da je izuzetno talentiran, no nekoliko godina poslije ustanovilo se da ipak nije tako. Godine su prolazile, a Larry nije pokazivao znake napredovanja. Dugo je godina igrao u nižim ligama, ali pravu priliku nikad nije dobio. Uteg slavnog oca ipak je bio pretežak.

Pele i Edinho

Što reći o najboljem brazilskom nogometašu svih vremena i jednom od najboljih igrača u povijesti nogometa? Pele, koji je kao i Maradona, svojim igrama pridonio razvoju nogometa također je imao svoje nasljednike od kojih se očekivalo da će ga uspjeti naslijediti i na terenu. Brazilci su se nadali da će to biti upravo Edson Cholbi Nascimento iliti jednostavnije Edinho. Mladić je kao i mnoga djeca na ulicama Santosa pokazivao izuzetno zanimanje za nogomet, no nije posjedovao vještine svog oca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlučio je postati vratar, a svoju je prvu šansu dobio upravo u Santosu, klubu u kojem je njegov otac doživio najveće trenutke svoje karijere. Ipak, uspostavilo se da Edinho nije pretjerano talentiran i njegova je karijera išla silaznom putanjom, uslijedili su transferi u Portuguesa Santistu, Sao Caetano te naposljetku u Ponte Pretu, gdje je i završio karijeru. I dalje radi u nogometu, točnije kako pomoćni trener u Santosu, i to vrlo vjerojatno na račun svoga oca!

Dale i Taylor Nicole Earnhardt

Ljubitelji oktana nikad neće zaboraviti Dalea Earnhardta, nevjerojatnog vozača NASCAR-a, ponajvećeg u povijesti. Odvozio je čak 667 utrka u 27 godina karijere, te sedam puta osvajao NASCAR Sprint Cup Series. Nažalost, svijet automobilizma bio je šokiran kad je 18. veljače 2001. na Daytona 500, Earnhardt u posljednjem krugu doživio tešku nesreću nakon koje je preminuo. Iza sebe je ostavio suprugu Teresu, dva sina i kćer Taylor Nicole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivalo bi se da bi Taylor mogla svoje ljubavi prema utrkama uskočiti u automobil i naslijediti oca, no ona je umjesto utrka NASCAR izabrala one konjske. Puno se novca utrošilo u njenu karijeru, no nije dogurala dalje od amaterskih utrka po Americi.

Muhammad i Laila Ali

O Muhammadu Aliju ne treba trošiti previše riječi. Nakon što je objesio rukavice o klin, najpoznatiji boksač svih vremena posvetio se svojoj djeci, njih devetoro, no velikih je problema imao sa kćeri Lailom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako ju je uporno pokušao skrenuti s boksačke karijere, ona se nije dala objasnivši svoj potez time da je "oduvijek voljela boks i da će mu se posvetiti, ma što god otac rekao o tome". Svoju je karijeru gradila na očevoj tehnici "brzi rad nogu". Odradila je 24 borbe, u svima pobijedila, ali očekivanu slavu nije stekla. Razočarana je napustila svijet boksa i posvetila se pjevačkoj karijeri. Jeste li čuli kako pjeva? Mi nismo!

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo