SVASTIKA SRAMA: / Kamere su snimile počinitelja, a evo i kakva kazna čeka Hrvatsku

16.6.2015.
20:55
Igor Kralj/PIXSELL

Večernji list piše kako je splitska policija obavila veliki broj obavijesnih razgovora, pregledavale su se i kamere na Poljudu, a sve u svrhu konačnog pronalaska počinitelja. Ono što ide u prilog splitskoj policiji i HNS-u je podatak da postavljene kamere na Poljudu, njih sveukupno 84, ipak snimaju i sam poljudski travnjak. Točnije, njih najmanje četiri pokrivaju igralište, tako da je počinitelj sigurno snimljen. Sada je na policiji da detaljno još pregleda snimke, i analizira sve gestikulacije, pokrete, tikove počinitelja.

Počinitelj nije ušao na Poljud preko ograde

Kamere se mogu zumirati, pa se čak mogu vidjeti i brojke na sjedalicama. Večernji navodi kako je isključena mogućnost ulaska na stadion preko ograde, te su snimke već pregledane. Ostale varijante su ulazak kroz neki od službenih ulaza, u Poljudu ih ima niz.

Uz to, ona prva plasirana priča o o kemikaliji koja je počela djelovati točno uoči početka utakmice nije točna, a nitko od policajaca nije osumnjičen za iscrtavanje kukastog križa. A, pojavila se i ta priča.

Poljudska svastika bila je vidljiva, a to neke fotografije pokazuju, i dan uoči utakmice. Vidjela se na treningu Italije, ali nitko je nije primijetio jer se pod nekim kutovima, konkretno izbiliza, teško mogla vidjeti golim okom. Vidljivija je bila tek s tribina i pod nekim kutevima.

Kazna će biti teška

Tijekom utorka javio se i Zoran Stevanović, suradnik organizacije FARE (Nogomet protiv rasizma u Europi), te objasnio kakva kazna čeka Hrvatsku.

"Bilo bi prerigorozno da dođe do izbacivanja Hrvatske iz kvalifikacija i samim time s Europskog prvenstva. Bez obzira na podeblji dosje koji UEFA i FARE posjeduju o našoj reprezentaciji, nikome nije u interesu posezati za takvom rigoroznom mjerom jer ona nije edukacijska već represivna. Tako nešto ni UEFA ni FARE nikad neće pozdraviti pa je zato za očekivati kombinaciju kazni, od novčane, utakmice ili utakmica bez navijača i oduzimanja bodova", objasnio je Zoran Stevanović u HRT-ovoj emisiji Hrvatska uživo.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali