Gostuje Szolnok / Velika utakmica na Savi: Prošli europski prvak mora pasti

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U utorak od 20.30 Mladost će ugostiti mađarski Szolnok u dvoboju osmog kola Lige prvaka

5.2.2019.
9:43
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Misle li mladostaši ostati u igri za lipanjski put u Hannover na skup osam najboljih europskih klubova, ili sedam plus domaćin koji je posljednji u svojoj skupini, i svoje šanse ostaviti nematematičkima, večeras na bazenu uz Savu (20.30) imperativno mora pasti europski prvak iz 2017. godine Szolnok.

Dva tjedna nakon što su Mađari s 11:8 obranili domaći bazen i tek drugi put našli žrtvu u Ligi prvaka, a prva je u prvom kolu, također, bio hrvatski klub, splitski Jadran, u hrvatskoj je metropoli, u prvoj utakmici osmog kola, na rasporedu uzvrat u kojem Žapci nemaju pravo na krivi korak koji bi značio da će ostatak europske sezone ostati lišen drugih očekivanja osim što bolje okončati je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je uvijek, tako i sada, lakše napisati nego ostvariti jer se hrvatski prvak, pa čak i u svom bazenu, ne može zvati favoritom protiv ekipe u kojoj igraju ponajbolji srpski reprezentativci Andrija Prlainović, Milan Aleksić te mađarski Gergo Zalanki, Viktor Nagy, a tu je i još uvijek jedan od najboljih centara svijeta, korpulentni Gabor Kis, kao i bivši jugaš Viktor Rašović, pa još mađarskih reprezentativaca poput Bencea Batorija, Daniela Angyala, Davida Jansika... Ukratko, opasno dobra momčad koja je igrala ispod prosjeka u prvom dijelu, no sada pokazuje da je to iza nje.

"Potrudit ćemo se pobijediti budući da igramo kod kuće", uvodno će kormilar mladostaša Zoran Bajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cilj nam je primiti što manje golova u pozicijskoj obrani te odigrati srčano i agresivno, ali pametno. To bi nam omogućilo da lovimo Final Eight, da ozbiljno uhvatimo priključak te da u idućim utakmicama ostvarujemo kvalitetne rezultate."

Mladost je ove sezone kod kuće izgubila samo jednom, u utakmici kvalifikacijskog dijela Kupa početkom prosinca od dubrovačkog Juga (9:10) uz bitnu napomenu kako tada nije igrao Miloš Ćuk, prvo ime zagrebačke momčadi i onaj koji je još prošle sezone nosio kapicu današnjeg gosta Mladosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike