neprospavana noć u maleziji / Vekić za RTL: Najveća pobjeda u mojoj karijeri

Nakon najvećeg uspjeha u karijeri, Donna Vekić na putu je za rodni Osijek gdje će proslaviti svoj prvi WTA naslov, onaj iz Kuala Lumpura. Sa samo 17 godina sad je najbolja hrvatska tenisačica, a za RTL Danas kaže - spavala baš i nisam, ovo je najveća pobjeda ikad.

21.4.2014.
19:23
VOYO logo

Suze Donne Vekić za povijesni naslov. Njezin prvi seniorski. Čini se da je u Kuala Lumpuru bilo veliko slavlje.

"Pa nije baš da je bila prospavana noć. Ali stvarno nevjerojatan osjećaj, presretna sam. Definitivno najveća pobjeda u karijeri dosad", priznala je Donna.

Pa su odmah i čestitari krenuli. Javili su se preko Twittera Stanislas Wawrinka, Novak Đoković, Ivo Karlović, Mladen Petrić.

Presretan je i jedan od Donninih prvih trenera Domagoj Lacković, koji je nakon prvih nekoliko koraka prepoznao o kakvom je talentu riječ.

"Mi smo imali problem na početku uopće naći reket dovoljno mal jer ona je bila vrlo krhka. Uspjeli smo naći reket ali je onda bio problem što je taj reket konstantno letio iz ruke. Pa smo ga onda jedno vrijeme i vezali da ne izleti, da ne pogodi nekog. Ali od samog početka se vidjela njezina ogromna želja", objasnio je Lacković.

Sa samo 17 godina, Donna je jedna od većih mladih zvijezda u naletu. Ovo je prvi seniorski naslov nakon 12 godina i Ive Majoli. Ona je sad FED CUP izbornica njoj, ali i Ani Konjuh i Ajli Tomljanović i Petri Martić, koje bi vrlo brzo mogle do svojih naslova. I zato Goran Ivanišević često kaže: Pet godina da će hrvatski ženski tenis bit svjetska velesila, da možemo osvojit federation cup.

I pojedinačna budućnost Donne Vekić, mogla bi biti sjajna. Nakon Malezije skočila je za 30 mjesta, sada je 65., najbolje plasirana Hrvatica.

Sad će Donna nekoliko dana uživati u svom Osijeku, a onda po nove pobjede i WTA naslove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo