Večiti derbi: Zvezda pobedila Partizan

Obradović Zvezdi poklonio derbi

2.11.2013.
21:53
VOYO logo

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Partizan 1:0 (1:0), autogolom Milana Obradovića, u veoma lošem 145. "večitom" derbiju, prenosi "B92".

Meč na Marakani nije dao željeni fudbal, nije čak bilo ni mnogo uzbuđenja, a mogli bi reći da je najbolji akter bio sudija Milorad Mažić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim čudnog autogola Obradovića u 18. minutu, meč su obeležili prečka Milijaša i dobra šansa Luke, isključenje Darka Lazića u nadoknadi vremena, te prekid zbog paljevina na južnoj trbini. U svakom slučaju, Zvezda je zasluženo pobedila veoma loš Partizan.

Zvezda je jubilarnom 60. pobedom u "večitim" derbijima smanjila zaostatak za najvećim rivalom na samo jedan bod, čime je zakomplikovala borbu za titulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova pobeda ujedno je spasila posao Slaviši Stojanoviću na klupi Zvezde, a dovela u tešku, gotovo bezizlaznu situaciju trenera Partizana Vuka Rašovića.

Nije bilo mnogo uzbuđenja i gol šansu i derbiju. Moglo bi se reći da je bio jedan od 'siromašnijih' u poslednjih desetak godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oba tima su igrala veoma oprezno, bez srljanja, a da nije bio autogola Obradovića, pitanje je da li bi se mreže uopšte tresle.

Zvezda je maksimalno koristila nervozu štoperskog tandema Partizana Stanković-Ostojić, te pretila loptama u prostor za Daudu i Kasalicu, koji pak nisu ozbiljno ugrozili Stojkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogo opasniji "crveno-beli" bili su iz prekida i sa distance, jedan prekid i gužva u kaznenom prostoru donela im je i gol, zahvaljujući greški Obradovića, dok je Milijaš nekoliko puta pretio šutem iz daljine, jednom i okrznuo prečku.

Sa druge strane, Partizan je bio nevidljiv skoro sat vremena igre, nekoliko prodora Živkovića i Ninkovića, te par situacija Kojića u kaznenom prostoru su bili daleko od očekivane igre šampiona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tek nakon pauze koju su prouzrokovali navijači Partizana paljenjem predmeta na južnoj tribini, te ulaskom u igru kapitena Ilića i Luke, "crno-beli" su postali konkretniji i opasniji.

Ipak, osim jedne odlične šanse Luke, koji je sam sebi driblingom stvorio prostor za šut, koji je završio direktno u rukama Bajkovića, nije bilo pravih pretnji po gol domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju, Zvezda je zasluženo pobedila Partizan, verovatno najlošiji Partizan u poslednjih 15-ak derbija (bio je bolji u nekim ubedljivim porazim od Zvezde), a kao što su očekivali mnogi, odlučile su nijanse, odnosno jedna kardinalna greška najiskusnijeg igrača "crno-belih". .

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo