VATRENI DOBILI PRAVE INSAJDERSKE INFORMACIJE / Kalinić otkrio da je na ‘liniji’ s Englezima – ‘Čujem se s njima da, evo kakvo je stanje’

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Lovre je na liniji sa suigračima iz Aston Ville koji su u kadru engleske i škotske reprezentacije

28.5.2021.
17:13
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Vratar Lovre Kalinić još jednom je izborio svoje mjesto među Vatrenima uoči velikog natjecanja. Pritom mu je puno pomogla činjenica da je otišao na posudbu iz Aston Ville u Hajduk, s kojim je u uzbudljivoj završnici uspio izboriti nastup u Europi.

“Uvijek je čast i zadovoljstvo biti u reprezentaciji, a onda i sreća da opet mogu biti u društvu svojih kolega. Krenuli smo u Rovinju u jako dobrom ritmu, vjerujem da ćemo tako i nastaviti. Da, povratak u Hajduk je bila dobra odluka, uostalom to je moj dom, moj klub. Iako… Kad sam dolazio situacija je bila vrlo teška. Međutim, uspjeli smo u našem cilju i plasirali se u Europu. HNL je puno kvalitetnija, protiv svake momčadi je bila borba, svi žele igrati, svi igraju natjecateljski. Tramezzani? Prvenstveno je dobar čovjek, ali i stručnjak. To je potvrdio i u Hajduku. Žao mi je što više nećemo raditi skupa, želim mu svu sreću”, kaže Lovre Kalinić kojega, baš kao i izbornika Zlatka Dalića, raduje dobra forma vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatska nikad nije imala problema po tom pitanju, uvijek smo imali kvalitetne vratare, a to je slučaj i u ovom sazivu”, rekao je Kalinić za službenu stranicu HNS-a.

Vatreni nastup na Euru dočekuju kao svjetski doprvaci. “Svjesni smo da su poslije tog uspjeha protiv nas svi motivirani i idu 120 na sat. Prihvatili smo ulogu favorita i ne bježimo od toga. Oscilacije u igri u proteklom razdoblju? Moramo biti svjesni da je u Rusiji igrala jedna momčad, a da je sad puno novih igrača. Stvara se neka nova krv u reprezentaciji, vjerujem da će svi oni koji su dobili izbornikov poziv opravdati to”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovre je na “liniji” sa suigračima iz Aston Ville koji su u kadru engleske i škotske reprezentacije. “Čujem se s Jackom Grealishem, Tyroneom Mingsom i Ollieom Watkinsom iz engleske, i Johnom McGinnom iz škotske reprezentacije. Oni su isto puni optimizma kao i mi, i jedni i drugi imaju svoje ciljeve, kao što mi imamo naše. Bez obzira na snagu protivnika, zanima nas samo prolazak skupine, to je naš primarni cilj”.

U taboru Vatrenih uoči nastupa na Euru vlada optimizam. “Naša je snaga zajedništvo, ono nas je uvijek krasilo. O pojedinačnoj kvaliteti ne treba pričati, imamo igrače koji igraju u top klubovima i iza sebe imaju top karijere. Međutim, tek ako se stavimo u službu momčadi možemo puno, kad dođemo u reprezentaciju moramo biti svi za jednoga. Navijači? Nedostaju nam, na žalost i ovo nenormalno nam je postalo normalno. Teško se priviknuti da publike nema, a navikli smo na podršku navijača. Jako nam nedostaje dvanaesti igrač s tribina”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Možemo popraviti taj segment igre’

Desni bek Josip Juranović stigao je na pripreme reprezentacije kao prvak Poljske s Legijom iz Varšave pa iz prve ruke može usporediti tamošnje prvenstvo s HNL-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Drago mi je da sam ovdje. Poljska liga je jako zahtjevna u fizičkom smislu, sve se bazira na trci, manje se radi na taktici. Možemo reći da su lige podjednake, ali u Hrvatskoj sigurno ima više talenata. Zadovoljan svojom klupskom sezonom, dao sam dva gola i imao osam asistencija. Mogu reći da mi je ovo jedna od najboljih sezona u karijeri”, kaže Juranović, koji uživa u činjenici da odlazi s Hrvatskom na veliko natjecanje.

“Živim san svakog dječaka u Hrvatskoj koji se želi baviti ili se bavi nogometom. Velika je čast biti s Hrvatskom na velikom natjecanju, jedva čekam doživjeti to. Pun sam optimizma. Nadam li se minutama? Izbornik je taj koji odlučuje. Na mojoj poziciji igra Šime Vrsaljko o kojem ne moram trošiti previše riječi. Drago mi je da je Šime s nama, on je pozitivan duh naše svlačionice. Puno pričamo o poziciji koju igramo, Šime mi pomaže savjetima. Što se minuta tiče, uvijek ću dati sve od sebe i što god izbornik od mene očekuje, to ću napraviti”, rekao je Juranović za službenu stranicu HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Zlatko Dalić ima dovoljno vremena za uigravanje zadnje linije.

“Možemo popraviti taj segment igre. Bit ćemo dosta zajedno, puno pričamo, pogotovo mi u obrambenoj liniji. Vjerujem da ćemo po tom pitanju biti jako dobri na Euru. Optimist sam, naša snaga je kolektiv. Vidi se to na svakom treningu, atmosfera je jako dobra i vjerujem da će tako ostati do kraja”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku na Euru čekaju jaki protivnici.

“Sve su to dobre reprezentacije, posebno Englezi koji će se sigurno htjeti osvetiti za poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji. Međutim, moramo gledati sebe. istina, napad engleske reprezentacije izgleda jako moćno, ali kad vidim s kim igram odmah mi je lakše”, zaključio je Juranović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo