utakmica u oslu / Vatrene protiv Norveške očekuje puni stadion: 'Hrvatska je ekipa puna zvijezda, ali sada je sve u našim rukama'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Hrvatska je u ožujku u Zagrebu pobijedila Norvešku sa 5-1, ali sada nitko ne očekuje da se to ponovi

6.9.2015.
14:06
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatske nogometaše večeras u 18 sati dočekat će oko 28.000 norveških navijača, koliki je kapacitet stadiona Ullevaal u Oslu.

Naime, u subotu popodne ostalo je još samo tisuću karata na raspolaganju za kvalifikacijski susret za Euro 2016. između Norveške i Hrvatske. Nakon remija u Azerbajdžanu (0-0), Norveška nam je došla na bod zaostatka, ali i sa puno samopouzdanja nakon gostujuće pobjede u Bugarskoj od 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uoči gostovanja u Bugarskoj osjećali smo veliki pritisak, ali uspjeli smo se tomu oduprijeti i pružiti dobru igru, te na kraju pobijediti. Sada je u momčadi dobra atmosfera, a dodatni plus je što ćemo igrati pred punim stadionom. Nadam se da ćemo navijačima dati razloga za zadovoljstvo", kazao je za norveške medije kapetan Tom Hogli.

Hrvatska je u ožujku u Zagrebu pobijedila Norvešku sa 5-1, ali sada nitko ne očekuje da se to ponovi. Norveški izbornik Per-Mathias Hogmo vjerojatno će na klupi ostaviti 16-godišnjeg napadača Real Madrida Martina Odegaarda, dok bi se u postavi mogao naći jedan od najtalentiranijih norveških nogometaša 22-godišnji veznjak Red Bull Salzburga Valon Berisha. Ipak, ključni igrač mogao bi biti veznjak Celtica Stefan Johansen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska ima jaku reprezentaciju s puno igrača koji su na visokoj tehničkoj razini. Dugo igraju zajedno i dobro se poznaju. Bit će bitno izdržati igrati u visokom ritmu", rekao je izbornik Hogmo.

On je odbacio kritike da Norveška u posljednjim utakmicama "preskače igru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne slažem da sada više preskačemo igru, odnosno da više igramo dugim loptama negoli smo to radili na startu kvalifikacija. Svaka utakmica je posebna i nekad više igrate na kratke pasove, a drugi puta je bolje preskakati igru. Ali najvažanije je kako zabiti i spriječiti kontranapade", dodao je Hogmo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo