Primorje pobijedilo Partizan za treće mjesto u Europi

U utakmici za treće mjesto na završnom turniru Lige prvaka u Barceloni vaterpolisti Primorja svladali su Partizan s 12-6. Premijerni naslov prvaka osvojila je Barcelona.

31.5.2014.
20:12
VOYO logo

Nakon što su dan ranije iznenađujuće izgubili u polufinalu od domaće Barcelonete (10-8) Riječani nisu potonuli. Na visokoj su razini odradili utakmicu za treće mjesto i došli do uvjerljive pobjede.

Istina, bilo je neizvjesno sve do zadnje četvrtine koju je Primorje riješilo u svoju korist s 5-0. Tri pogotka za Riječane u ovom je dvoboju postigao Daniel Varga, po dva su dodali njegov brat Denes, te Cosmin Radu i Xavi Garcia, a po jedan su zabili Sandro Sukno, Paulo Obradović i Anđelo Šetka. Prvi strijelac Partizana s dva je gola bio Miloš Ćuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo da od 20 sati za naslov europskog prvaka igraju Barceloneta i Radnički iz Kragujevca.

Vaterpolisti CN Atletic Barcelonete pobjednici su ovosezonskog izdanja Lige prvaka, nakon što su priredili još jedno iznenađenje završnog turnira, kojem su bili domaćini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski je sastav, nakon izbacivanja riječkog Primorja u petak, u finalu bio bolji od Radničkog iz Kragujevca rezultatom 7-6. U tvrdoj i ne odviše lijepoj utakmici za oko Barceloneta je slomila goste u drugoj, odnosno trećoj četvrtini, koje su kombinirano dobili rezultatom 5-2.

Radnički je u završnici imao nekoliko prilika za izjednačenje, ali je domaći vratar jednostavno bio nesavladiv. Barceloneta je ovom pobjedom uzela prvi naslov prvaka Europe, nakon što je u svojoj povijesti (od 1913. godine) osvojila 13 naslova prvaka Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Španjolaca je najefikasniji bio Albert Espanol s dva pogotka, dok je kod poraženog sastava iz Kragujevca Damir Burić postigao svega jedan pogodak iz šest pokušaja. Boris Zloković i Filip Filipović bili su najefikasniji sa po dva gola.

Podsjetimo, ranije je Primorje osvojilo treće mjesto, nakon što je s 12-6 bilo bolje od beogradskog Partizana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vaterpolska Liga prvaka, Final 6:

finale CN Atletic Barceloneta – Radnički 7-6

Tekst se nastavlja ispod oglasa

za 3. mjesto Primorje – Partizan 12-6

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo