FOTO: / Najbolje gradeni frajeri Hrvatske u novom kalendaru

Vaterpolski klub Jug Croatia Osiguranje ususret Novoj godini predstavlja jedinstven kalendar snimljen podvodnim kamerama.

15.12.2014.
12:10
VOYO logo

Dubrovnik je grad vaterpola, a VK Jug CO dubrovacka institucija koja je uvijek svjesna vaznosti imena Grada i njegove uloge u svakom, pa i sportskom smislu. Zeleci biti predvodnik u svijetu vaterpola na svim razinama, VK Jug Croatia osiguranje odlucio je izdati posebno izdanje kalendara za 2015. godinu. Razmisljajuci u kojem okrzenju napraviti foto sesion logican izbor bio je voda i legendarni bazen u Gruzu.

"Zeljeli smo postovati tradiciju, istaknuti svu ljepotu vaterpolske igre, ali i izaci iz okvira standardnog nacina prikazivanja igraca. Trudili smo se napraviti 'nesto drukcije' u odnosu na ono sto se do sada moglo vidjeti kada su sportasi u pitanju", rijeci su direktora VK Jug CO Ognjena Krzica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dogovoru s Deanom Tosovicem iz Studija FOTO Adria Dubrovnik za ovaj je projekt angaziran poznati podvodni fotograf Antonio Rossetti, koji se ovom vrstom fotografije bavi vec nekoliko godina i iza sebe ima nekoliko izlozbi.

"Odusevljeni smo izgledom kalendara i fotografijama. Igraci su bili maksimalno profesionalni i spremni na suradnju. Naravno, zahvaljujuci njihovim tjelesnim predispozicijama i cinjenici da toliko vremena provode u vodi, snimanje je bilo puno lakse nego da smo radili s modelima koji nemaju te karakteristike. Nadam se da ce i navijaci Juga biti zadovoljni", rekao je Dean Tosovic, dok Antonio Rosseti jos za vrijeme snimanja nije krio odusevljenje sto ima priliku raditi s vaterpolistima Juga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igraci Juga odlicno su se snasli pod vodom a jedan od najpopularnijih Paulo Obradovic je otkrio: "Najteze je bilo fotografu, a mi smo se u vodi snalazili bez problema. Fizicki je bilo zahtjevno, ali kad znate da radite nesto sto izlazi iz okvira svakodnevnoga nista nije tesko. Nadam se da ce se kalendar svidjeti prijateljima vaterpola, ali i da ce privuci poglede i krasiti zidove i onih koji nisu iskljucivo vezani uz nas sport!"

Autori su se i drzali te logike, tako da su mjeseci podjeljeni prema broju kapica igraca Juga. Svi reprezentatvci Juga 'dobili' su svoj mjesec, dok ce mlade snage, nadolazece zvijezde hrvatskog vaterpola, biti predstavljene na zajednickim fotografijama. Kalendar ce imati i svoju humanitarnu nakanu. Naime, iznos od 10 kuna od svakog prodanog kalendara bit ce uplacen u svrhu pomoci oporavka klupskog navijaca Marijana Ogreste koji je tesko stradao u prometnoj nezgodi prije gotovo cetiri godine. Od tada je nepokretan i uz 24 satnu skrb roditelja potrebna mu je i svakodnevna fizoterapija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo mogli napraviti bolji potez. Rijec je o mladicu s kojim sam isao u skolu i s kojim sam na samim pocecima trenirao vaterpolo. Nadam se da cemo barem malo pomoci poboljsanju njegovog zdrastvenog stanja", rijeci su Paula Obradovica.

Posebno izdanje kalendara za 2015. godinu po cijeni od 59.90 kuna moci ce se kupiti u Fan shopu VK Jug Croatia osiguranje u zgradi Atlant centra, te na prodajnim mjestima Tiska u Dubrovniku (bazen u Gruzu, Bolnica Sveti Vlaho, Stradun, Lapad, Pile, Ploce), Cavtatu, Slanom, Stonu, Orebicu, Korculi i Srebrenom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo