ZAŠTO JE KRAJAN MORAO OTIĆI? / Šefica Saveza objasnila odluku koja je uzdrmala hrvatski tenis i objavila ime novog izbornika

Image
11.11.2019.
13:15
VOYO logo

Hrvatski teniski savez i dosadašnji izbornik Davis Cup reprezentacije u subotu su sporazumno raskinuli suradnju, samo devet dana prije početka finalnog turnira u Madridu, na kojem će Hrvatska biti u statusu branitelja naslova. Na presici koja počinje u 12 sati predsjednica HTS-a Nikolina Babić će pokušati objasniti što stoji iza smjene Krajana. Prijenos presice pratite na portalu Net.hr.

Image
JE LI NOVAC STVARNI RAZLOG KRAJANOVOG ODLASKA S IZBORNIČKE KLUPE? /

Jedan je igrač tražio previše, ostali se pobunili

Image
JE LI NOVAC STVARNI RAZLOG KRAJANOVOG ODLASKA S IZBORNIČKE KLUPE? /

Jedan je igrač tražio previše, ostali se pobunili

Franko Škugor bit će privremeni izbornik hrvatske teniske Davis Cup vrste koja će od 18. do 24. studenoga u Madridu braniti naslov pobjednika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na posebnoj konferenciji za novinare u Zagrebu Škugor je predstavljen kao privremeni izbornik, dok je velika većina konferencije, predviđene kao najavne za put u Madrid, posvećen raskidu ugovora s bivšim izbornikom Željkom Krajanom.

Sporazumni raskid

U subotnjem priopćenju iz HTS-a predsjednica Nikolina Babić je izjavila da je nakon zajedničkog sastanka užeg vodstva HTS-a s igračima zaključeno da reprezentacija neće ići na završni turnir u Madrid pod vodstvom izbornika Krajana te da je s njim dogovoren sporazumni prekid suradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"HTS je sporazumno raskinuo ugovor o radu s Krajanom i zahvaljujemo mu na sedam godina rada. No, došlo je do poremećaja u odnosima, a nius bili u pitanju financijski problemi kao što su mediji spominjali. Izbornik je izgubio kredibilitet među igračima, loša atmosfera je trajala od osvajanja Davis Cupa u Lilleu i igrači nisu bili u fokusu. Igrači su najvažniji i sam izbornik je rekao da je u takvom ozračju dogovoreno da on ne putuje. Sad je najvažniji naš nastup u Madridu, u jako teškoj smo skupini, nema Marina Čilića, ali vjerujemo da ćemo napraviti dobar rezultat'', kazala je predsjednica HTS-a Nikolina Babić, dodavši kako će natječaj za novoga izbornika biti proveden dokraja godine.

Željko Krajan je najdugovječniji i najuspješniji teniski izbornik koji je za svog mandata, započetog u siječnju 2012. godine i završenog u subotu priopćenjem Hrvatskog teniskog saveza o "sporazumnim raskidom ugovora" s 40-godišnjim Varaždincem, bio na čelu reprezentacije koja je prošle godine u Lilleu po drugi put donijela Davis Cup u Hrvatsku, a 2016. bila na korak do trijumfa u zagrebačkom finalu protiv Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nisu idealni uvjeti'

A privremeni izbornik je Šibenčanin Škugor.

"Bio je to dogovor među igračima, pitali su me da li bi pristao s obzirom da nisam prijavljen za Madrid i ja sam odgovorio potvrdno. Nisu idealni uvjeti, ali ćemo se boriti. Borna će biti prvi igrač, 21-godišnji Borna Gojo (ATP - 279.) ili 22-godišnji Nino Serdarušić će igrati singl, a kod parova imamo vremena procijeniti koji će igrači nastupiti, ovisno i koliko daleko će dogurati Ivan Dodig u Londonu", kazao je Škugor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Postojale su nesuglasice'

Borna Ćorić s izostankom Čilića postaje ključni čovjek u obrani naslova u Madridu.

"Sretan sam što sa uspio osposobiti svoje tijelo za nastup u Madridu jer sam u zadnjih šest mjeseci, od Hallea, imao podosta problema s zdravljem. Bit će to veliki izazov,novi je format i nismo u kompletnom sastavu, ali to je Davis Cup i svašta se može dogoditi. Što se tiče Krajana, postojale su nesuglasice s igračima te smo mi igrači odlučili da u Madrid putujemo sami", kazao je Ćorić, koji je odgovorio i na pitanje zašto Ivo Karlović ne putuje u Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izazovi protiv Španjolske i Rusije

''Karlovića nije dugo bilo i to je njegov izbor. Prijavio je challenger u Houstonu, a mi nismo mogli dopustiti da on dođe večer prije prvog meča. Bio je to jedini razlog zbog čega se nismo mogli složiti oko njegovog dolaska.''

Također, Ćorić je za okupljene novinare progovorio o svojoj igri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidim jako puno prostora za napredak, još uvijek nisam formiran igrač", rekao je pa prokomentirao atmosferu u reprezentaciji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega svi u ekipi smo prijatelji i atmosfera je uvijek dobra, nikad nismo imali velikih problema.

Reprezentacija u Madrid putuje u utorak ujutro, a u skupini je s domaćinom Španjolskom i vrlo jakom Rusijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TIJEK KONFERENCIJE

12.30 Završena je konferencija za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.25 Krajan je izjavio da mu je smetalo što su se u savezu počele pojavljivati nove struje, na što je predsjednica HTS-a rekla: "Izbornik ima svoj legitimitet i nikad se nismo miješali, ali u reprezentaciji moraju biti najbolji. Izbornik uz to ima dužnost bvoditi brigu o mlađim selekcijama. Nikad nismo mi postavljali ekipu, nemamo to pravo niti nikad ne bi preuzimali tu odgovornost."

12.20 Predsjednica Saveza odgovorila je na pitanje novinara oko smjene Krajana, koji je izjavio da nije potpisao sporazumno raskinuo ugovor. Ona je rekla da je svaki rastanak težak, ali da je takav ugovor potpisan i da je u Savezu te da igrači moraju biti u prvom planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.15 Poznat je novi izbornik, Krajana će privremeno zamijeniti Franko Škugor koji je rekao:"Ovo nisu idealni uvjeti, ali igrači su odlučili da ja budem taj".

12.12 I igrači su imali utjecaja na Krajanov odlazak, da se zaključiti iz Ćorićeve izjave. Rekao je: "Niti savez, ni mi igrači nismo bili zadovoljni s tekim stvarima i zato samo zaključili da nam treba promjena i da idemo sami u Madrid".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.10 Riječ je dobio Borna Ćorić koji je najavio da će ih očekije veliki izazov te da će se svi dati sve od sebei boriti se u Madridu.

12.08 Predsjednica HTS-a Nikolina Babić pojašnjava Krajanov odlazak, rekla je da motivi za to nisu bili financijske prirode, već da je Krajan izgubio kredibilitet igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.05 Počela je konferencija za medije uoči puta u Madrid na okršaj u Davis Cupu, ali cijelu janost zanima tko će zamijeniti izbornika Željka Krajana.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo