[FOTO] HRVATSKA BEZ FINALA EURA: / Moćna Francuska danas je bila prejaka, hrabre Hrvatice nisu imale šanse, čeka ih bitka za broncu

Image
Foto: Profimedia
18.12.2020.
19:26
Profimedia
VOYO logo

Po tri pogotka za Hrvatsku postigle su Dora Krsnik, Katarina Ježić i Valentina Blažević, a po dva pogotka postigle su Ćamila Mičijević, Dejana Milosavljević, Andrea Šimara i Ana Debelić. Tea Pijević je imala sedam obrana.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuskinje su sa po četiri pogotka predvodile Zaadi Deuna, Niakate, Nze Minko i Lacrabere, dok je vratarka Darleux imala osam obrana.

Hrvatska će u nedjelju od 15.30 sati u Herningu igrati utakmicu za treće mjesto protiv poražene reprezentacije iz drugog polufinala u kojem se sastaju Danska i Norveška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TEA PIJEVIĆ FANTASTIČNO OBRANILA FRANCUSKOJ RUKOMETAŠICI: /

Pogledajte kako je zaustavila čisti zicer

Image
TEA PIJEVIĆ FANTASTIČNO OBRANILA FRANCUSKOJ RUKOMETAŠICI: /

Pogledajte kako je zaustavila čisti zicer

Na početku dvoboja Hrvatska je dobro koristila koncentraciju francuske obrane na Ćamilu Mičijević pa su golovima Larisse Kalaus i Ane Debelić izabranice Nenada Šoštarića držale minimalnu prednost. Mičijević se u 8. minuti uspjela osloboditi za svoj prvi pogodak kojim je Hrvatska povela 3-2 i ništa nije upućivalo na ono što će uslijediti - 11 minuta čiste praznine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuskinje su napravile seriju 9-0 zahvaljujući pokretljivom i brzom napadu, u kojem su prijetnje dolazile sa svih strana. Iste takve bile su izabranice Oliviera Krumbholza i u obrani, što je rezultiralo brojnim kontranapadima i polukontrama nakon izgubljenih lopti hrvatskih rukometašica, a njih je u prvom poluvremenu bilo previše - čak 11.

No, kad bi se i pojavila neka pukotina u francuskoj zoni, ako bi i prošla akcija na krila, izostala je realizacija. AmandineLeynaud je svojim početnim obranama utjerala strah u kosti hrvatskim rukometašicama koje su nakon toga pogađale vratnice i promašivale kad bi se našle "oči u oči" s francuskom vratarkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 19 šuteva u prvom poluvremenu, samo osam je išlo unutar okvira vrata, a pet ih je završilo u mreži. S druge strane Francuskinje su iz 25 pokušaja postigle 15 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugo poluvrijeme su hrvatske rukometašice krenule s četiri pogotka u prvih pet minuta i smanjile su zaostatak na sedam golova koji su imale i u 40. minuti (12-19). No, onda je opet uslijedilo sušno razdoblje u kojem su Šoštarićeve izabranice u devet minuta postigle samo jedan pogodak pa su Francuskinje opet došle do dvoznamenkaste prednosti s kojom su i završile dvoboj te pobjedom 30-19 zasluženo izborile mjesto u finalu te ih jedna pobjeda dijeli od obrane naslova europskih prvakinja koji su prije dvije godine osvojile na domaćem terenu.

Hrvatska je u drugom poluvremenu bila konkurentnija i brža u napadu, s igračicama koje su uglavnom bile navijačice u prvom poluvremenu. Francuska obrana je odlično bila pripremljena za Ćamilu Mičijević, ali i za ostale hrvatske adute, a velik posao su obavile i vratarke koje su zaustavile 11 od 30 udaraca koji su išli unutar okvira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

Francuska - Hrvatska 30:19

HRVATSKA: Bešen, Pijević 7 obrana; P. Posavec, Krsnik 3 (3), S. Posavec, Mičijević 2, Milosavljević 2, L. Kalaus 1, D. Kalaus, Ježić 3, Japundža, Šimara 2, Debelić 2, Mamić, Vidak 1, Blažević 3

FRANCUSKA: Leynaud 3 obrane, Darleux 8 obrana; Nocandy 2, Coatanea, Valentini 2, Zaadi Deuna 4 (1), Kouyate 1, Niakate 4, Dembele Pavlović 3, Sercien Ugolin 2, Flippes 2, Kanor, Edwige, Foppa 2, Nze Minko 4, Lacrabere 4

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kraj

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' Nocandy je zabila za 29:18.

53' Krsnik je zabila iz sedmerca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' Sercien Ugo je zabila za 26:15.

50' Debelić je zabila za 24:14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' Nze Minko odvela je Francuskinje na +11. 24:13.

45' Foppa i Lacrabere su vratile Francuskinje na +10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' Francuskinje nisu uspjele realizirati sedmerac. Zabila je potom Šimara za 21.13.

42' Foppa je dala gol za 21:12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' Nze Minko se postigla pogodak za 20:12.

41' 19:12 - Zaadi je zabila za francusku, uzvratila je ježić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' Mijčijević je napokon zabila. 18:11 za Francusku. To je njezin drugi pogodak.

38' Zaadi je zabila sedmerac za 18:10.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' Blažević je zabila za 17:10. Odlično igra.

36' Lacrabere zabija za 17:9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35 ' 16:9 - Ježić i Krsnik su zabile za Hrvatsku, Dembele Pavlović za Francusku.

34' Već su pala dva gola. Šimara i Blažević zabile su za 15:7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme

Kraj prvog poluvremena

30' - Niakate je zabila za 15:5. Prethodno je Japundža zaradila dvije minute.

28 ' - 14:5 - Vidak je zabila, ali Niakate uzvraća.

27' - Lacrabere sad promašuje sedmerac.

25' - 13:4 za Francusku. Sad su nam napravile višak. Lacrabere je na desnoj strani sve kreirala.

21' - Obranimo se, pa Josipa Mamić iz desog kuta ne zabije, pogodi stativu. Šteta!

Image
Image

France's Right back Oceane Sercien Ugolin (C) fights for the ball with Croatia's Centre back Dora Krsnik (R) during the semi-final match between France and Croatia of the 2020 EHF European Women's Handball Championship tournament in Herning, Denmark, on December 18, 2020.,Image: 577096647, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

23' - Samo smo na 4 gola u 23. minuti susreta.

20' - Ne možemo zabiti ni iz kontre. Dejana Milosavljević je pogodila prečku. Neće, pa neće. Inače, samo smo 9 kontri imali i iskoristili na turniru.

19' - Josipa Mamić smanjuje na 11:4.

17' - Lora zabija za 10:3. Ovo izgleda loše. Previše naivnih šuteva iz nepravih pozicija. 10:23 je Hrvatska bez gola. Da, dobro ste pročitali, na početku utakmice 10:23. Šoštarić sad igra s tri srednja vanjska, da pojača brzinu napada.

16' - Pijević brani. Ali ne možemo odmah iz kontre ni zabiti.

15' - Opet gol Francuske. 8:3. Mislim da su naše impresionirane. Da su pale pod dojam.

13' - Kontra Francuskinja nakon lošeg napada Hrvatica i 7:3. Time-out zove Nenad Šoštarić. Problem je u našem napadu, previše idemo kroz sredinu s malo dodavanja i vremena. Trebalo bi pivotkinju Debelić ili Ježić tražiti na crtu. Ne šutirati s polupozicija.

13' - Lacrabere ponovno zabija sa sedam metara i 4 uzastopni gol Francuske za +3 (6:3).

11' - Evo opet gola, trećeg uzastopnog Francuske za 5:3.

10 - Pasivni napad za Hrvatsku. Moramo se paziti sad s igračicom manje, da ne dobijemo i drugi uzastopni gol. Jer, ako Francuskinje uđu u seriju i dobiju krila, to može biti pogubno. I evo gola. 4:3 za Francusku.

9' - Mičijević i Debelić drže sredinu hrvatske obrane. Ponekad se zna ubaciti i kapetanica Ježić.

7' - Opet Pijević brani, bravo Tea. Čuva nas Pijević.

6' - Brani Tea Pijević ponovno. Njezina druga ili čak treća obrana dosad. Treća obrana Pijević, nevjerojatno što radi.

6' - Krsnik je prekinula Francuski napad i imamo šansu za gol sad. No, ništa.

5' - Lacrabere zabija sa sedam metara sigurno za 2:2.

3' - Naše igraju strpljivo, s puno paseva. Evo dodavanje na crtu za Anu Debelić i gol. 2:1 za Hrvatsku.

2' - Larissa Kalaus je zabila za 1:0. Ova djevojka igra fantastični rukomet.

1' - Počela je utakmica.

17.57 - Himne su odsvirane, sve je spremno za konačan obračun.

17:14 - Uoči Francuske razgovarali smo s desnim krilom ženske rukometne reprezentacije JosipomMamić (24). Intervju pročitajte ovdje.

16:45 - Rukometašicama su se javili LukaModrić i Domagoj Duvnjak. Više o tome ovdje.

15:41 - "Moramo biti kao i dosad: skromni, nasmijani i vjerovati u svoju prije svega izvanrednu homogenost, klapu i kemiju koju cure imaju, izvanrednu obranu. Vjerujem da će biti zanimljiva utakmica. Neću predviđati rezultat i coprati i stvarati opterećenje curama. Neka samo budu opuštene i rezultat će doći sam po sebi", poručio je to uoči utakmice za HRT bivši izbornik VladimirCanjuga.

12:59 - Hrvatske rukometašice u polufinalu Europskog prvenstva u Danskoj igrat će u petak u 18.00 sati protiv aktualnih europskih prvakinja Francuskinja, dok će u drugom polufinalu igrati Norveška i Danska. da će Hrvaticama biti teško najbolje govori podatak da su Francuskinje bez poraza. Naše ćete rukometašice moći gledati od 18 sati na Drugom programu HTV-a.

Ta je reprezentacija u šest susreta postigla 159 pogodaka iz 251 pokušaja. Ima 63 posto realizacije. Hrvatska je samo malo slabija. Naše rukometašice su postigle deset pogodaka manje, uz jedan udarac manje, a imaju 60 posto učinka.

Završni detalji

“Sve je u normali, jučer smo se odmorili, imamo video danas, jučer smo isto imali video. Sutra nas čekaju završni detalji za ovu utakmicu. Srce je najvažnije, i naravno glava koja mora razmišljati u pravim trenucima, onda si jači od najjačih. Mi smo imali konferenciju EHF-a i stječem dojam da nas Francuskinje respektiraju, ali i osjećaju neko olakšanje jer igraju s nama. Mi ćemo unijeti svu svoju emociju i to je ono što bi trebalo biti jako važno“, rekao je izbornik NenadŠoštarić dan prije utakmice.

"Očekujem vrlo tvrdu utakmicu, Francuska je jako dobra ekipa koja je pokrivena na svim pozicijama, one su europske prvakinje. Mi moramo igrati rukomet koji najbolje znamo, sa srcem, baciti se na glavu. Atmosfera je odlična među svima nama, veliko hvala svima od srca na podršci i jedva čekamo da krene", kazala je KatarinaJežić.

"Francuska je reprezentacija koja je već godinama u samom vrhu svjetskog rukometa. Imaju izvanredne igračice koje igraju u najvećim klubovima, imaju i naviku igranja završnica na velikim natjecanjima. Mi ćemo svakako dati sve od sebe i vidjet ćemo, obećajmo borbu do posljednjeg daha", dodala je Paula Posavec.

Sjajni vratari

Sjajni vratari i obrana oduvijek su bili forte ekipe koju u drugom mandatu vodi Olivier Krumbholz. S njima je osvojio deset medalja. Između ostalih dva svjetska i jedno europsko zlato, jedno olimpijsko, i tri svjetska srebra itd,itd… U Danskoj brane naslov europskih prvakinja iz Bercya od prije dvije godine.

Teško je reći koja je od tri sjajne vratarke bolja. Prvi izbor je AmandineLeynaud (34. god, 235 nastupa u reprezentaciji), danas jedna od četiri članice najboljeg kluba svijeta, mađarskog Gyora. Na ovom prvenstvu je obranila 40 udaraca od 126 napada, i s 32 posto je među deset najboljih. S manjom minutažom, ali boljim postotkom obrana, tu je Cleopatre Darleaux (25 obrana, 71 udarac, 35 %). Na tribinama je za sada Laura Glauser.

Ubojit napad

Napadački Francusku nose Grace Deuna Zaadi kao srednja vanjska (Rostov Don, 15/28, 54%), Estele Nze Minko lijevo (Gyor, 21/32, 66%) i Alexandra Lacrabere (Fleury Loriet, 33. god, 244 nastupa/801 pogodaka, 25/36, 69%). Gotovo ništa slabije nisu ni one koje ih mijenjaju. Meline Nockandy (Mez, 22. god, 4/8, 50%) kao srednja vanjska, Orlane Kanor (11/12, 92%) lijevo, ili Aissatu Kouyate (11/20, 55%), odnosno Ocean Ugolin Sercien (12/21, 57%) desno.

Na crti su Pauletta Foppa (19 god. Brest, 13/21 62%) i dobro znana Beatrice Edwige koja je u reprezentaciji već čitavu vječnost. Ona je i glavna obrambena snaga.

Francuska se jako može osloniti na svoja krila. Desno su Pauline Coatanea (10/14, 71%), i Laura Flippes (7/11, 64%). Na lijevoj strani su pak, Siraba Dembele-Pavlović (10/12, 83%), drugi najbolji strijelac u povijesti francuske reprezentacije i ChloeValentini (10/15 70%).

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo