BAYERN STAO IZA KOVAČA: / Čelnici kluba obračunali se s medijima: 'To je nečuveno i nećemo to više dopustiti'

Image
Foto: Screenshot

Bavarski velikan Bayern München najavio da će Niko Kovač, trenutni strateg kluba, po običaju u 11 sati odraditi presicu uoči prvenstvenog ogleda s Wolfsburgom.

19.10.2018.
10:50
Screenshot
VOYO logo

S osmijehom na licu trener Bayerna NikoKovač stao je pred novinare uoči susreta s Wolfsburgom. On dolazi nakon četiri utakmice bez pobjede, zbog čega je najava uprave o izvanrednoj presici protumačena kao da bi mogao dobiti otkaz.

Presica uprave

Naime, Uli Hoeness, Karl-Heinz Rummenigge i Hasan Salihamidžić posljednji su se put zajedno obratili javnosti kada je lani za trenera imenovan Jupp Heynckes nakon smjene Carla Ancelottija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će jako zanimljivo, iznenadit ćemo se", glasio je Kovačev odgovor na pitanje o presici poslije njegove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovim povodom istaknuo je da je atmosfera u momčadi pozitivna i da ne čita što se piše u medijima. Također, istaknuo je da nije u sukobu s igračima, ali i da će nastaviti s politikom rotiranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onaj tko kaže da ne trebam rotirati igrače, nema pojma o nogometu na ovom nivou. Pa dovoljno je pogledati druge klubove. Igramo teške utakmice svaka tri dana, a ne svakih šest tjedana", poručio je hrvatski stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon obraćanja bivšeg izbornika na scenu su stupili čelnici kluba. Oni su se osvrnuli na kritike koje su upućene na račun njihovih igrača poslije poraza Njemačke od Nizozemske, a potom se progovorilo i o Niki Kovaču.

Dobio podršku

"Optužen sam da mu se nisam javno obratio. Moram zato nešto raščistitI. Cijenimo njegov rad i ne moramo se javno opravdavati. Riječ je o nepoštivanju i vrijeđanju. Užasnut sam zbog kritika na račun momčadi i branit ću je", kazao je HasanSalihamidžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo smo odigrali nekoliko dobrih utakmica, pa je uslijedilo nekoliko lošijih, ali zbog toga nećemo odmah otpustiti Kovača. Sjetite se kako ste nas hvalili na početku, a onda se ploča odjednom okrenula. Sram nas je, ali nećemo javno izaći sa svime", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši igrači su samokritični. Preispitivati rad kluba tako rano nije prihvatljivo. Uvijek ću braniti moje igrače i trenera", rekao je Salihamidžić.

Uživo:

12:27 - Hoeness i Rummenige branili su Bayernovu politiku transfera. Istaknuli su da klub na ljeto nije doveo velike zvijezde. Goretzka je stigao besplatno iz Schalkea, a Gnabry se vratio s posudbe iz Hoffenheima dok su Robben, Ribery i Rafinha produžili ugovore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:22 - Salihamidžić je dao podršku Kovaču:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:07 - Rummenigge je prozvao medije zbog kritika na račun Bayerna i posebno Neuera poslije poraza Njemačke od Nizozemske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što sam sve pročitao o Neueru, ne mogu naćći riječi kojima bih to opisao. On je četiri puta bio proglašen najbolji na svijetu", istaknuo je Rummennigge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čitao sam i o Hummelsu i Boatengu. Kritike su pretjerane. To vrijedi i bza medije i stručnjake koji su nekada igrali u klubu", kazao je. To je išlo na računa Lothara Matthausa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nećemo više to trpjeti. Neke igrače se pretjerano napada. Neuer zaslužuje poštovanje. Zaštit ćemo naše igrače, trenera i klub. Nećemo dozvoliti da se tako odnose prema njima", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

12:02 - Počela je presica čelnika kluba.

11:29 - Kovačeva presica je gotova. Za pola sata slijedi ona klupskih čelnika. Hrvatski stručnjak tijekom obraćanja medijima osvrnuo se na ono što slijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno će biti zanimljivo i svi ćemo iznenaditi", rekao je pomalo zagonetno.

11:24 - Kovač je pred novinare došao neobrijan: "Puno radim za momčad i sada se nemam vremena brijati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11.18 - Kovač o rotacijama: "Trebali bi staviti naglasak na tu riječ. Pogledajte druge klubove koji igraju u Europi, svi rotiraju. Ne možete s istih 11 igrati pet ili šest tjedana zaredom. Oni koji tvrde drugačije nemaju pojma".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11.16 - "Život se sastoji od promašaja i uspjeha. Svi su dobro trenirali, svi žele igrati i pobijediti. Imali smo puno prilika u prvih sedam utakmica, ali ih nismo iskoristili. Atmosfera je pozitivna i moramo ostati pozitivni", kazao je Kovač.

11.15 - Dvorana je krcata novinarima.

11:10 - Veći dio presice posvetio je nadolazećem susretu, ali i lošim rezultatima u posljednje četiri utakmice.

11:08 - Progovorio je i onome što slijedi: "Presica klupskih čelnika bit će zanimljiva i svi ćemo se iznenaditi".

11:05 - "Utakmica će biti zanimljiva. Suparnici u prethodne četiri utakmice nisu imali više, ali su iskoristili naše pogreške", rekao je Kovač uoči utakmice s Wolfsburgom.

11:00 - Kovač je stao pred novinare s osmijehom na licu.

10:46 - Prvi će pred novinare stati Kovač, a potom u podne Salihamidžić, Hoeness i Rummenigge.

10:42 - Kovačeva pozicija je već sada pod upitnikom, nakon lošeg niza rezultata (finalno sa teškim domaćim porazom od Borussije M'Gladbach u posljednjem kolu) i navodnog nezadovoljstva nekolicine starijih igrača. Ono što je dodatno zabrinjavajuće jest to da su presice na kojima su nazočna sva tri glavna dužnosnika vrlo rijetke – posljednja se dogodila pred više od godinu dana, kada je klub predstavljao tada novog trenera Juppa Heynckesa.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo