POČEO JE 68. HANŽEKOVIĆEV MEMORIJAL: / Nedodirljiva Perković razbila suparnice, Ivančević srušila hrvatski rekord

Image
Foto: Pixsell

Počeo je 68. memorijalni miting Borisa Hanžekovića

4.9.2018.
20:43
Pixsell
VOYO logo

Unatoč prohladnom vremenu u utorak navečer su ponajbolji svjetski atletičari na stadionu Mladosti uz Savu priredili pravi spektakl postavivši čak pet novih rekorda zagrebačkog mitinga.

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković uvjerljivo je pobijedila u natjecanju bacanja diska, sa hicem od 67,60 metara. Iza nje su bile Kubanka Yaime Perez i Amerikanka Valarie Allman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska sprinterica Andrea Ivančević oborila je na 100 metara prepone hrvatski rekord, ona je u jakoj konkurenciji stigla na cilj četvrta s vremenom od 12.85 sekundi, čime je za dvije stotinke popravila svoj nacionalni rekord iz 2015. godine iz Szekesfehervara. Andrea je bila i sama iznenađena ovakvom utrkom s obzirom na loše uvjete na stadionu Mladosti.

'Čekam ovakvu utrku jako dugo'

"Čekam ovakvu utrku puno, jako dugo, još od 2015. Jako sam ponosna i sretna što sam to napravila na ovom stadionu, na svom najdražem natjecanju, a pogotovu nakon lošeg nastupa na EP-u u Berlinu, gdje sam bila ljuta i razočarana. Ovo je stvarno fenomenalno, iako bih rekla da sam neke stvari mogla bolje napravit, ali državni rekord je tu, neću se žaliti. Konkurencija je pomogla, ja volim trčati s brzim curama i to me motivira", kazala je Zagrepčanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


21:00 Gotovo je natjecanje u disku! Sandra Perković je uvjerljivo pobijedila sa rezultatom od 67,60, druga je Yaime Perez (64,78), a treća Valarie Allman (61.38).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:50 Dok Sandra Perković dominira natjecanjem u bacanju diska, Andrea Ivančević ruši hrvatski rekord u sprintu! Ivančević je završila četvrta u utrci od 100 metara sa preponama, a njen rezultat od 12.85 sekundi novi je hrvatski rekord!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:48 Još jedan vrlo dobar hitac Sandre Perković- u petoj seriji je bacila 65,80, što je nešto lošije od njenog najboljeg hica.

20:40 Sandra Perković baca svoj četvrti hitac, koji ide daleko! Međutim, rezultat je poništen zbog prijestupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:25 Sandra Perković baca sjajan hitac! Disk leti na 67,60 i Perković je uvjerljivo prva!

Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

04.09.2018., SRC Mladost, Zagreb - IAAF World Challenge Zagreb - 68. memorijal Borisa Hanzekovica. Bacanje diska, zene. Yaime Perez Photo: Igor Kralj/PIXSELL

20:23 Sandrina konkurentica Yaime Perez, koja ju je pobijedila na zadnjem mitingu, baca svoj prvi hitac. Rezultat je 58,8 metara. Nakon toga, Perez je napravila dva prijestupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:15 Drugi hitac Sandre Perković ide do 66,10 metara, što je dovoljno za prvo mjesto.

20:00 Počelo je žensko bacanje diska! Perković je svoj prvi hitac odaslala u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo