'Uf, neće biti lagano na Europskom prvenstvu!'

Sa 38 godina na leđima, kapetan hrvatske vaterpolske reprezentacije Samir Barač daleko je najiskusniji igrač dupina.

14.1.2012.
15:45
VOYO logo

"Moja situacija malo je specifična. U reprezentaciju sam ušao relativno kasno, tek sa 24 godine. Do tada sam četiri godine redovito pozivan na pripreme, ali uvijek sam bio prekobrojan. Iskreno, u tom trenutku bilo je igrača koji su bili u boljoj formi od mene. No, upravo iz tog razloga rodila se velika motivacija da, ponajprije sebi, ali i drugima, dokažem kako mi je mjesto u reprezentaciji. Zbog toga želim što dulje biti dio nje", otkrio je Barač.

Izbornik DupinaRatko Rudić i ostali reprezentativci upravo u njemu vide dobrog duha reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na svakom natjecanju dajem sve od sebe. Dugo sam u vaterpolu i želim u njemu ostaviti trag, a to se može jedino poštenim pristupom. Tu motivaciju prenosim i na suigrače. Želim da budu svjesni kakva čast im je pripala da budu dio jedne iznimne generacije, koja na svakom natjecanju dohvati medalju", u jednom je dahu ispričao kapetan Barakuda.

Nova prilika za medalju dolazi već sljedeći tjedan, kada u Eindhovenu započinje Europsko prvenstvo, na kojem Hrvati brane naslov prvaka osvojen prije dvije godine u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uf, neće biti lagano. Ali veseli što smo u pripremnom razdoblju odlično odigrali prijateljske utakmice. Posebno ovu posljednju protiv Mađarske (pobjeda Hrvatske 12:10, nap. a.). Koliko god Mađari bili opasni, ovog trenutka odgovara nam njihova igra u kojoj je mnogo udaraca na gol i plivanja, ali i jako malo discipline", komentira Barač, kojem će nastup u Eindhovenu biti sedmo Europsko prvenstvo u karijeri.

"A na ljeto i četvrte Olimpijske igre! Očekujemo medalju na oba natjecanja. Znate, za sportaša nema gore stvari nego kad provedete dva i pol mjeseca na pripremama, a ostanete bez pobjedničkog postolja", napomenuo je kapetan hrvatske vaterpolske vrste!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo