Udovičić odveo Mladost do važne pobjede

Vaterpolisti Mladosti pobijedili su na svom bazenu Jadran iz Herceg Novog s 13:8 (4:3, 2:1, 3:1, 4:3) u 16.

18.2.2012.
16:32
VOYO logo

Četiri pogotka za Mladost postigao je Vanja Udovičić (sva četiri iz napada s igračem više), po dva Hinić, Mallarach i K. Milaković a strijelci su još bili Radu, Letica i Živković.

Žapci nisu baš briljirali u napadu s igračem više (14-6, Jadran 9-5), ali igrali su solidno u obrani, primivši samo dva pogotka iz igre. Daroviti vratar Ivan Marcelić dobio je za 18. rođendan priliku da brani cijelu utakmicu, a on je uzvratio s čak 14 obrana (64 posto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne brinite, reprezentativni vratar Josip Pavić zdrav je i živ, samo se malo odmarao.

"Pavić mi je uoči utakmice dao korisne savjete, bodri me i moj je najveći navijač. Svi smo igrali vrlo angažirano i drago mi je zbog ove pobjede jer nas ona vodi na završni turnir", kazao je Marcelić, koji nakon gimnazije kani upisati stomatologiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 16. kola Pro Recco uvjerljivo vodi sa 42 boda, dok je Primorje palo na treće mjesto, preskočio ga je Jug. Ni Primorje EB nije uspjelo zaustaviti moćni Pro Recco. U derbiju 16. kola vaterpolske Jadranske lige, Riječani, koji su filijala talijanskog kluba, ugostili su na Kantridi svog "starijeg brata" iz Italije i izgubili 6:13 (2:3, 2:4, 1:4, 1:2).

Kod Primorja su De. Varga i Muslim zabili po dva gola, a Radić je imao sedam obrana, dok su kod gostiju najefikasniji bili Perrone i Pijetlović s tri pogotka, a Tempesti je obranio osam lopta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 16. kola Pro Recco uvjerljivo vodi sa 42 boda iz 14 utakmica (ima utakmicu manje), drugi je Jug CO s 37, koji je iskoristio poraz Primorja i preskočio ga na ljestvici. Riječani su treći sa 36 bodova, dok zagrebačka Mladost ima 31 bod.Na samom početku utakmice minutom šutnje odana je počast preminulim velikanima hrvatske sportske scene, prvom hrvatskom izborniku Dušku Antunoviću i novinaru Miloradu Bibiću Mosoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo