ETNIČKA MRŽNJA / U Srbiji čašama gađali hrvatske kajakaše

Image

Nastradao je juniorski reprezentativac Matej Herkov, koji je završio u bolnici na šivanju. Napadač je odmah uhićen i optužen za poticanje međunacionalne mržnje.

26.7.2010.
20:17
VOYO logo

Hrvatska kajakaška juniorska reprezentacija u spustu na divljim vodama koja je od 20. do 25. srpnja nastupila na Europskom prvenstvu u Srbiji na rijeci Ibar napadnuta je tijekom svečanog otvaranja i mimohoda koji je održan u središtu Kraljeva.

Prilikom prolaska hrvatske ekipe kroz pješačku zonu jedan je 29-godišnji mladić udarcem o stol razbio čašu i potom je bacio na hrvatske kajakaše i pritom pogodio Varaždinca Mateja Herkova u bedreni mišić. Drugi dio čaše pogodio je četverogodišnju djevojčicu koja se nalazila u blizini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi Herkov je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu gdje mu je rana sašivena, a poslije bolničke intervencije pušten je u tabor hrvatske vrste. Kasnije je nastupio i zauzeo 11. mjesto u klasičnom spustu, te 17. u sprintu. Policija je odmah privela napadača.

U priopćenju Hrvatskog kajakaškog saveza tajnik Branko Lovrić naglasio je kako su se nakon incidenta gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović, kao i čelnici Kajakaškoga saveza Srbije ispričali vodstvu hrvatske reprezentacije, a policija je podigla osiguranje na višu razinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počinitelj se trenutačno nalazi u pritvoru, a optužen je za poticanje međunacionalne mržnje i namjerno ozljeđivanje, a postupak se vodi i zbog izazivanja nereda s tjelesnim posljedicama na sportskim terenima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo