MOMČAD U STANJU ŠOKA / Turinini suigrači treniraju sa suzama u očima

Image
Foto: aftonbladet.se

Nogometaši AIK-a održali su prvi trening nakon smrti hrvatskog vratara Ivana Turine, koji je preminuo u snu u četvrtak ujutro, a ozračje na treningu bilo je daleko od uobičajenog.

3.5.2013.
11:28
aftonbladet.se
VOYO logo

"Momčad je u stanju šoka. Neki od igrača to pokazuju otvoreno, a neki potiskuju osjećaje. Svi zajedno moramo proći ovaj tužni proces kolektivne boli ", kazao je za švedski sportski portal SportExpressen sportski direktor AIK-a Bjoern Wesstrom.

On je dodao kako će od reakcije igrača ovisiti hoće li AIK odgoditi prvenstveni susret protiv Goeteborga u ponedjeljak.

"Ako bi sada odlučili o tome odluka bi bila laka, dovoljno je pogledati kako treniraju sa suzama u očima. No, ponavljam, svi moramo proći ovu bolnu katarzu. Ivan je bio veliki borac i držim da bi želio da igramo za njega", zaključio je sportski direktor AIK-a.

U četvrtak je više od 4000 osoba iskazalo poštovanje nesretno preminulome hrvatskome vrataru ispred klupskih prostorija, a Twitter profil i Facebook stranica kluba prepuni su izraza sućuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U AIK-su posebno naglasili gestu nogometaša najvećeg suparnika Djurgardena koji su na svojoj stranici objavili Turinin dres s potpisima svih igrača.

Image
Foto: Pixsell
Image
Foto: Pixsell

Utakmice AIK-a i Djurdardena spadaju među najopasnije u Europi, s nebrojenim izgredima i redovitim tučnjavama navijača tih klubova. Počast Turini odali su i igrači i navijači drugog najljućeg rivala Hammarbya.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Švedski nogometni savez objavio je da će sve utakmice narednih kola Prve i Druge lige započeti minutom šutnje u počast preminulome vrataru AIK-a - Hrvatu Ivanu Turini.

Prvu su tu počast odali igrači Hammarbya i Assyriske u dvoboju 5. kola Druge lige održanom u četvrtak. Iz Turinina kluba AIK-a još nema obavijesti hoće li odigrati prvenstveni dvoboj 7. kola s Goeteborgom u ponedjeljak, a širom Švedske se ne stišavaju reakcije na tragediju hrvatskog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako list Dagens Nyheter donosi razgovor s liječnikom AIK-a Karolom Zytom, koji tvrdi da Turina nije imao baš nikakvih srčanih problema.

"Ivan je prošao sve medicinske testove i nije pokazivao nikakve znakove srčanih tegoba", kazao je Zyto, koji je potvrdio kako je Turina umro u snu navjerojatnije oko 2.40 ujutro, te da nije pokazivao znakove života po dolasku medicinske ekipe u njegov dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi igrači AIK-a prošli su prije godinu dana opsežan medicinski pregled uoči nastupa u Europskoj ligi. Stoga vjerujem da njegova smrt ne može biti povezana s nogometom, takve stvari se mogu dogoditi svakome, bez obzira jeste li vrhunski sportaš", kazao je klupski liječnik Zyto.

Image
Foto: aftonbladet.se
Image
Foto: aftonbladet.se

On je također otkrio da je Turina prije deset dana ozlijedio mišić na desnoj nozi, da je bio na ultrazvuku i nije uzimao nikakve lijekove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Turina (32) je pronađen je mrtav u svom stanu u Stockholmu u četvrtak ujutro, a pretpostavlja se kako je preminuo u snu od zatajenja srca.

Iza Turine su ostali supruga i dvije kćeri u dobi od jedne i dvije godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo