Tumba: U Partizanu nesposobni vode glavnu reč

O Đuriću i kompaniji sve “najlepše”

14.6.2013.
12:55
VOYO logo

Bivši sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković otkrio je u razloge zbog kojih je u aprilu napustio klub iz Humske i prihvatio ponudu kineskog Vuhana.

Tumbaković je neočekivano napustio crno-bele i tvrdi da je otišao u Kinu zbog odlične finansijske ponude, ali nije štedeo reči kritike za nekadašnje saradnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Da se razumemo do kraja, iz Partizana nisam pobegao, sve je urađeno uz saglasnost uprave. Dalje, u prethodnih deset meseci imao sam tri poziva iz različitih kineskih klubova, da bih prihvatio Vuhan iz nekoliko razloga. Dakle, nisu samo finansijski uslovi diktirali scenario, postojalo je još nešto. U Partizanu sam prepoznao veliku nesposobnost veoma bitne grupe u vrhu kluba, pa, bez obzira što je ona u ovom trenutku pokrivena šampionskim peharom, činjenice ne mogu da pobegnu. Kod pojedinaca je, recimo, bilo najvažnije da sede u centralnoj loži stadiona Partizana, da su na putovanjima u biznis klasi, da prisustvuju službenim večerama, a pritom da zanemare, potpuno zaborave obaveze koje, zapravo, imaju u Upravnom odboru. Zbog njih, nesposobnih, koji su uzurpirali vlast, sjajni pojedinci iz rukovodstva ne mogu da dođu do izražaja, oni su u zapećku, umesto da vode glavnu reč - naglasio je Tumbaković.

On je istakao da se nada da bi ubuduće Partizan i Vuhan mogli da se nađu u istom poslu, pošto su se za sada pokušaji da u Kinu odvede neke igrače crno-belih završili neuspešno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nadam se, nikako ne gubim nadu da ćemo u januaru sledeće godine moći drugačije da pričamo, jedan od uslova nije samo promena politike Partizana, već i opstanak Vuhana u prvoj ligi. Ukoliko se to dogodi, gazda mog kluba, inače najbogatiji u oblasti koja broji 70 miliona stanovnika, otvoriće kasu u nastojanju da stvori respektabilnu fudbalsku sredinu, spremnu da bude stabilan prvoligaš. Sve to u gradu, koji je, po mnogo čemu, jedan od najznačajnijih u Kini, smeštenom na dve reke i stotinu jezera - istakao je Tumbaković u razgovoru za Novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike