postaje ancelottijev učenik / Tudor za RTL Danas: 'Nisam otkazao Hajduku, nego ljudima u klubu'

Prvi put nakon odlaska s Poljuda, bivši trener Hajduka, ekskluzivno za RTL Danas otkrio je što se događalo u posljednjim danima na klupi bilih

10.3.2015.
18:56
VOYO logo

Njegova je ostavka izazvala šok u Hajduku. Miljenik igrača i navijača Igor Tudor iznenada je prije mjesec dana na večeri igračima rekao da odlazi. Danas ne želi iznositi prljavo rublje, no očito je on i uprava nisu bili na istoj valnoj duljini.

Zašto ste otišli iz Hajduka?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam rekao u jednom svom javnom istupu sve i nema smisla da ponavljam. Boraveći u jednom klubu na sjeveru Italije desetak godina, u jednoj malo ozbiljnijoj nogometnoj zemlji, naučio sam neke norme ponašanja", rekao je Tudor.

Kad ste otišli, onda se izvlačila ona snimka gdje ste zaplakali na potpisivanju ugovora pa su se javili i oni koji su rekli da to nije bilo hajdučki?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojednici su htjeli to diskreditirati nekakvim mojim otkazom Hajduku, nekakvim mojim okretanjem leđa Hajduku. To je totalno populistički u jednu ruku i jadno. Ja nisam dao otkaz Hajduku, nego ljudima koji trenutačno vode klub. To je isto kao da kažete da je Brbić Hajduk, znači on vodi klub. Došlo je do razilaženja i ja sam njima dao otkaz.

Nakon Tudorovog otkaza nastao je nered, navlačenje s Rejom, pad u igri i dolazak Špace.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To će vrijeme pokazati je li to dobro rješenje. U svakom slučaju, Stanko ima veliko iskustvo, ima jednu volju, jedan žar. Koliko znam, doveden je kao privremeno rješenje do ljeta. Hajduk je veliko ime i uz sve razumijevanje i navijača kada sudac da znak sve to pada u vodu i svima je pred očima bijeli dres i njegova povijest i nije lako", naglasio je Tudor.

A do ljeta bi trebali gledati i nove majstorije Balića i Vlašića, mladosti koja je, tvrdi Tudor, velika snaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajduk ima navijačku masu. To je jedna velika snaga, ima jedan veliki talent. Sad je samo pitanje može li se opstati na tome", rekao je Tudor.

Tudor je često bio na meti sudaca, a nije se libio govoriti o odnosu Hajduka i saveza.,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan taj odnos je odnio puno toga u smislu bodova i atmosfere. Ja sve što sam imao reći u ove dvije godine o tome sam rekao ne samo riječima, nego i djelima. Tu je svima jasno o čemu se tu radi i narod ne možeš prevariti; oni su jasno i glasno rekli o čemu se tu radi", kazao je bivši trener bilih.

Ponosan je na stil igre koji je donio, a onaj poraz 5:0 od Dinama: "To se događa u nogometu pogotovo ako gajite jedan stil igre, ali Rijeka je odmah poslije gubila 4:0 na poluvremenu, a ima bolju ekipu. Ali to je svar kako netko gleda na stvari".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što će raditi Tudor, ovdje ili u inozemstvu?

"Ja ću se prije svega nastaviti obrazovati ulagati u sebe. Nabavio sam već neke materijale, idem kod Ancelottija. Ja i prijatelj u Madrid idemo vidjeti kako on radi, nešto naučiti. Nogomet je evolucija. Ja sam dijete ovog grada i uživao sam ovdje koliko god bilo teško i normalno da bih se vratio jednog dana", otkrio je Tudor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do tada ga čeka neki drugi put, pokazao je da u teškim uvjetima može stvoriti momčad.

Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo