Sjajne barakude / Tucak: 'Odigrali smo briljantnu utakmicu u suludom sudačkom kriteriju'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatski izbornik očekivano je bio zadovoljan izvedbom svojih izabranika

12.3.2019.
20:36
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Kao pobjednik skupine D Hrvatska će od 5. do 7. travnja na bazenu Mladosti braniti naslov osvajača Europa kupa. Bilo bi, jasno, divno i krasno da ponovi ishod s riječke Kantride prošle godine na inauguraciji tog natjecanja, no mi bismo bili posve zadovoljni samo da pobijedi u prvoj utakmici tog završnog turnira koja će ujedno biti i najvažnija jer samo pobjednici četvrtfinalnih duela izborit će odlazak na završnicu Svjetske lige koju će u lipnju ugostiti Beograd. A osvajač Svjetske lige, pak, postat će, uz Japan, i prva reprezentacija s olimpijskom vizom.

Malo smo otišli u širinu i budućnost jer u sadašnjosti je ipak naglasak na novoj pobjedi Barakuda protiv Srbije. U sjajnom ozračju sisačkog bazena odigrale su kompletnu utakmicu protiv olimpijskih prvaka i u posljednjoj četvrtini imali čak i pet golova viška da bi sve završilo s konačnih 12:9. Mi nismo našli zamjerku, je li izbornik?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da smo zaslužili da se večeras veselimo. Momci su odigrali briljantnu utakmicu i čestitam im na tome. Od samog početka utakmice, faze obrane, igrača manje, pozicijskog napada i kasnije igrača više ovo je zaista jedna izvanredno odigrana utakmica", očekivano zadovoljan bio je kormilar Ivica Tucak.

"Na kraju smo završili malo potrošeni, bez ni ne znam točno koliko igrača, u jednom suludom kriteriju suđenja, no najbitnije je da smo odigrali jednu pravu mušku utakmicu i zasluženo pobijedili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno raspoložen bio je naš ljevoruki topnik Maro Joković koji je postigao točno trećinu naših pogodaka, četiri.

"Bili smo na visini zadatka protiv momčadi koja je zadnjih godina stvarno moćna. Bio je veliki gušt igrati, a na kraju i pobijediti pred domaćom publikom, što je možda bilo i najbitnije. No ne smijemo dopustiti da nas ova utakmica poljulja, imamo još dosta toga za uvježbavati i obrambeno i napadački. Ovo danas jedna je dobra predstava, preduvjet za dobar rad i sve što nam uskoro slijedi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A za manje od mjesec dana slijedi Grčka. Kako rekosmo u uvodu, utakmica iz koje pobjednik odlazi za Beograd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo