POVRATAK U PRVU LIGU / Trezeguet vratio River Platu na stare staze slave

Image
Foto: AP Images

River Plata je osigurala povratak u prvu ligu u zadnjem 38. kolu druge lige, utakmicom koju je pratilo 38.000 gledatelja.

24.6.2012.
10:59
AP Images
VOYO logo

Argentinski nogometni div River Plata ponovno će igrati u prvoj ligi, godinu dana nakon ispadanja, a zahvaljujući DaviduTrezeguetu koji joj je u subotu s dva pogotka osigurao pobjedu od 2-0 nad Almirante Brownom.

River Plata je tako osigurala povratak u prvu ligu u zadnjem 38. kolu druge lige, utakmicom koju je pratilo 38.000 gledatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trezeguet je River Platu doveo u vodstvo u 49. minuti, a drugi je pogodak postigao minutu prije kraja utakmice. To je ovom Francuzu argentinskog podrijetla 13 gol u crveno-bijelom dresu.

Trezeguet (34), koji je nogometnu karijeru počeo u CA Platenseu u predgrađu Buenos Airesa gdje je igrao 1994. i 1995. prije nego je prešao u Monaco, doveden je u Rover Platu kako bi tom klubu vratio izgubljeni ugled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je sudac označio kraj utakmice, tisuće navijača je počelo slaviti "kraj košmara" nakon ove sezone provedene u drugoj ligi, prvi put u povijesti kluba.

"Patili smo do današnje utakmice, ali smo vratili River Platu gdje joj je mjesto", izjavio je trener Matias Almeyda, koji je zajecao u naručju svog pomoćnika Gabriela Amata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

River Plata, kojeg se smatra jednim od najvećih svjetskih nogometnih klubova, do sada je osvojila 33 naslova prvaka Argentine, dva Kupa Libertadores i jedan Kup Intercontinentale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo