benitez kralj transfera / Trenutno najbolja liga na svijetu: Primera starta s petoricom Hrvata

Image
Foto: AP Images

Španjolska liga trenutačno je najbolja svijetu – njeni klubovi Barcelona i Real Madrid posljednje su dvije godine osvojili Ligu prvaka, a Atletico je igrao finale, dok je Sevilla dva puta zaredom osvojila Europsku ligu

21.8.2015.
13:59
AP Images
VOYO logo

Španjolsko prvenstvo, u kojem će ove sezone igrati pet hrvatskih nogometaša, počinje ovaj vikend s tri favorita za naslov prvaka – braniteljem Barcelonom, u čijoj su vitrini završila četiri od pet trofeja u 2015., presloženim Real Madridom pod vodstvom novog trenera Rafaela Beníteza, te renoviranim Atletico Madridom koji je najviše potrošio u prijelaznom roku.

Image
najvažnija figura na nogometnom tržištu /

Florentino Perez ponovno je kralj prijelaznog roka

Image
najvažnija figura na nogometnom tržištu /

Florentino Perez ponovno je kralj prijelaznog roka

Njima se mogu priključiti iznenađenja u obliku Seville, Valencije i Villarreala, a možda i Athletic Bilbaa. Poput prošle sezone i ove godine će nastupati petorica Hrvata – Ivan Rakitić (Barcelona), Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Real Madrid), Alen Halilović (Sporting Gijón) i Duje Čop (Málaga).

Ligu su ljetos napustili Mario Mandžukić koji je crveno-bijele pruge Atletica zamijenio crno-bijelima talijanskog prvaka Juventusa, Mario Pašalić kojega je Jose Mourinho iz Elchea prebacio na novu posudbu u francuski Monaco, a još u veljači je Sammir napustio madridsko predgrađe Getafe te otišao u kineski Jiangsu. Hrvatskih nogometaša je drugu godinu zaredom više u Primeri nego talijanskih, engleskih, njemačkih i nizozemskih. 

Španjolska liga trenutačno je najbolja svijetu – njeni klubovi Barcelona i Real Madrid posljednje su dvije godine osvojili Ligu prvaka, a Atletico je igrao finale, dok je Sevilla dva puta zaredom osvojila Europsku ligu. Ove godine će, ukoliko idući tjedan Valencija obrani protiv Monaca prednost od 3-1, Španjolska imati i rekordnih pet klubova u Ligi prvaka. U Primeri igraju i dva najbolja igrača svijeta Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, te petorica najskupljih pridodaju li im se Gareth Bale, Neymar i Luis Suarez.

Aktualni prvak Barcelona u prvom kolu u nedjelju gostuje kod Athletic Bilbaoa od kojeg je nedavno izgubila španjolski Superkup. U prvom susretu Athletic je na svom San Mamesu deklasirao 'Barcu' 4-0, a potom na Camp Nou remizirao 1-1.  'Kraljevski klub' u nedjelju gostuje u Gijonu protiv Sportinga, dok će Atletico Madrid ugostiti Las Palmas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo