'Osjećao sam se poniženo, no tu bol prekrila je velika sreća'

'U tim trenucima osjećao sam se poniženo, no tu bol prekrila je velika sreća.

28.12.2012.
13:56
VOYO logo

Na Olimpijskim igrama u Londonu Giovanni Cernogoraz nas je razveselio zlatnom medaljom u streljaštvu i u izboru Hrvatskog olimpijskog odbora potpuno zasluženo proglašen našim najboljim sportašem u 2012. godini.

U kategoriji 'trener godine' slavio je trojac koji je sudjelovao u stvaranju hrvatskih zlatnih medalja: Ivan Ivančić (trener Sandre Perković), Ratko Rudić koji je s vaterpolistima zasjeo na tron i Stjepan Vučković, čovjek koji je s Cernogorcem 'kovao' zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, on nije imao priliku slaviti veliki sportski trijumf s Giovannijem jer za njega u Londonu nije bilo mjesta, a tugu zbog te činjenice izrazio je i sam Cernogoraz dok je još primao čestitke u Londonu.

"U tim trenucima osjećao sam se poniženo, no tu bol prekrila je velika sreća. Nisam išao zbog kvota pratećeg osoblja, no da je bilo malo više volje mogao sam i ja biti tamo, barem izvan olimpijskog sela", pomalo tužno izjavio je Vučković Večernjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadamo se da je ovo posljednji put da treneri vrhunskih hrvatskih sportaša ne putuju na velika natjecanja dok se po njima prešetavaju oni kojima tamo možda i nije mjesto, iako se vode pod 'prijatelje sporta'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo