Treća pobjeda vaterpolista u Svjetskoj ligi

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je u ponedjeljak u Rijeci u 3. kolu C skupine Svjetske lige selekciju Crne Gore sa 14:8 (2-2, 4-2, 3-2, 5-2).

29.12.2014.
19:49
VOYO logo

Bila je to treća pobjeda odabranika Ivice Tucka, koji su u prvom kolu u Zagrebu sa 13:3 nadvisili Tursku, a u drugom u Montpellieru Francusku sa 14:7.

Uvjerljivom pobjedom protiv najozbiljnijeg konkurenta za plasman na završni turnir hrvatski su vaterpolisti već praktički osigurali nastup od 23. do 28. lipnja u Bergamu, jer je Italija, s kojom još nismo igrali, kao domaćin automatski izborila nastup na završni turnir čiji će pobjednik osigurati plasman na OI u Rio de Janeiru 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je poslije dugo vremena zaigrala u gotovo kompletnom sastavu, jer su od standardnih reprezentativaca nedostajali samo Paulo Obradović i Anđelo Šetka, dok je Crna Gora u Rijeku doputovala bez ponajboljih igrača kao što su braća Ivović i braća Janović, ali i bez Petrovića, Paskovića, Mišića, Radića, Šćepanovića, ali su i bez njih pružili dostojan otpor Hrvatskoj.

Štoviše, gosti su poveli golom najstarijeg igrača i kapetana Predraga Jokića i do poluvremena držali priključak. U nastavku je ipak do izražaja došla kvaliteta i veći broj kvalitetnih igrača pa je Hrvatska izborila očekivanu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon posljednje vaterpolske utakmice ove godine u Europi Hrvatska vodi na ljestvici s maksimalnih 9 bodova ispred Italije koja ima 5, Crna Gora 1, dok su Turska i Francuska bez bodova.

Susret je odigran u bazenu na Kantridi, a sudili su Vogel iz Mađarske i Margeta iz Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA Pavić (12 obrana), Burić 1, Bošković 1, Lončar, Joković 2, Buljubašić, Muslim 4, Bušlje, Sukno 3, Dobud 2, Bukić 1, Vukičević, Biač.

CRNA GORA - Lazović (7 obrana), Dr. Brguljan 2, Đurđić, Saveljić, Da. Brguljan 2, Čučković, Sarić 1 (1), Ukropina 1, Latinović, Murišić, Klikovac, Jokić 2, Kandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike