Boks / Tony Bellew u spektakularnoj pobjedi doslovno izbacio Hayea iz ringa!

Image
Foto: AP Images

Ovim porazom ugrožen je nastavak Hayeve karijere, koju je već jednom spašavao zbog ozljede, a Tony Bellew je zasluženom pobjedom ujedinio pojaseve svjetskog prvaka u WBA i WBC kategorijama

5.3.2017.
11:00
AP Images
VOYO logo

Tony Bellew pobijedio je Davida Hayea, nakon nakon razornog udarca koji je Hayea u bolnom grču u 11. rundi torpedirao iz ringa, nakon čega je njegov tim uspio baciti bijeli ručnik i predati borbu prije nego je sudac odbrojio Hayu, čime bi bio upisan tehnički nokaut.

Naime, u šestoj rundi Haye je pretrpio ozbiljnu ozljedu, pretpostavlja se Ahilove pete, iako nikakva točna potvrda o naravi ozljede iz njegovog tima nije stigla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


David Haye vs Tony Bellew Full Fightby enteritament

Drama s ozljedom imala je svoj predtekst i prije samog meča: Haye je odletio u Munchen na hitne konzultacije oko očito već postojećeg problema sa stopalom, a Bellew je već vrištio kako ne želi nikakva opravdanja za poraz koji Hayeu slijedi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, i nakon samog meča Haye je pošteno priznao kako je Bellew bio od njega bolji te da ga je pošteno pobijedio, a o očitoj ozljedi iz šeste runde šutio. Definitivno primjer sportske etike koju bismo željeli češće gledati oko sebe.

- Dao sam sve od sebe, a Tony je to uzeo i vratio mi nazad. Ako bi mi pružio priliku za uzvrat, rado bih da to odradimo u njegovom gradu ispred njegovih fanova. Tony je veliki borac, ja sam teško trenirao i želio sam ga razvaliti, ali on ima lavlje srce. Nokautirao sam i veće i teže ljude od njega s manje energije i vjerujem da sam ja talentiraniji, ali on jednostavno ima veće srce i ponovno bih se volio boriti s njim - zaključio je Haye.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, također velika rijeka iskrenosti:

- Bojao sam se ulaska u ring s Hayeom, bojao sam se za svoj život i svoje zdravlje po prvi put u životu. Ali imam jedan osigurač i kad se on okrene, preplašim samoga sebe. U ovome meču primao sam najstrašnije udarce u životu, ali ne znam kako odustati i to je ono što me isto tako plaši. Ne želim to više nastaviti raditi jer je ovo jako težaš sport, a ja želim biti dovoljno zdrav da mogu odgajati svoju djecu i gledati ih kako stare. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom ozljedom i trećim porazom ugrožena je Hayeva karijera, koju je već jednom spašavao zbog ozljede.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo