Tole: Miha to radi najbolje!

I pored debakla u kvalifikacijama Mihajlović ostaje selektor Srbije

21.2.2013.
12:28
VOYO logo

Nema sumnje da je 22. mart i meč sa Hrvatskom u Zagrebu sudnji dan za srpski reprezentativni fudbal.

U slučaju neuspeha na Maksimiru sasvim će biti izvesno da će "orlovi" propustiti još jedno veliko takmičenje, mada i pobeda ne garantuje siguran odlazak na Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I pored toga što srpskoj reprezentaciji ne ide u kvalifikacijama predsednik FSS Tomislav Karadžić još jednom je ponovio ima puno poverenje u selektora Sinišu Mihajlovića.

- Jedan poraz, a tu, pre svega, mislim na onaj od Makedonije, pa čak i eventualno propušteno veliko takmičenje, ne može da poremeti naše uverenje da selektor radi na najbolji način. Imamo mlad tim, jedan od najmlađih u Evropi, tim koji je sklon usponima i padovima. Zbog svega navedenog, smatram da Mihajloviću treba ukazati poverenje i u naredne dve godine - rekao je Karadžić i dodao da ni poraz od Hrvatske na Maksimiru neće biti smak sveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Radi se o velikom meču, starom rivalstvu i veoma značajnom takmičarskom susretu Da, to je meč sa "milion" izazova i motiva. Šta očekujem? Ne želim retorikom da opteretim igrače, ali, kao prvi čovek Saveza, verujem u našu dobru igru i - pobedu! Znam dobro koliko bi svima nama, pre svih selektoru i momcima, značio uspeh u Zagrebu, jer imamo reprezentaciju koja tek treba da poraste. Mi se, nije tajna, nalazimo na putu stvaranja nove generacije i jake selekcije koja će trajati više kvalifikacionih ciklusa i zbog toga moram da istaknem da ni eventualni neuspeh ne može da nas poljulja. Na kraju, jedno je sigurno: svanuće novi dan, 23. marta, baš kao i 7. septembra, posle revanša u Beogradu. Verujem da sam bio jasan... Mihajlović ima i znanja i hrabrosti da povede srpski reprezentativni fudbal dalje. On je autoritativna osoba, dosledna sebi i principima - ne ostavlja sumnju predsednik Fudbalskog saveza Srbije za Novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo