'TO JE POTPUNO BOLESNO I SKANDALOZNO': / Burne reakcije srpskih medija zbog članka o Đokoviću objavljenog u uglednom L'Equipeu

Image

Ovi napisi nisu baš najbolje sjeli srpskim medijima i reakcije su bile veoma burne

4.3.2021.
15:33
VOYO logo

U uglednom francuskom magazinu L'Equipe objavljen je podosta žestok članak pod naslovom "Nema ljubavi za Đokovića", kojeg potpisuje novinarka Chrystelle Bonnet. U njemu novinarka komentira brojne kontroverze koje okružuju Novaka Đokovića, zatim njegovo ispadanje s Australian Opena i objašnjava zašto svi navijaju protiv njega.

Međutim, novinarka je pritom bila podosta izravna i možda čak netaktična.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto nekoga volimo? Zašto nekog sportaša volimo više nego drugoga? Kada ste čuli da je Novak Đoković osvojio Australian Open bili ste iznervirani. Taj čovjek ima 18 Grand Slam naslova, skoro kao Rafael Nadal, osvojio je Australian Open 9 puta i ima 310 tjedana na vrhu ljestvice kao Roger Federer. Novak bi mogao igrati protiv ljuskavca i opet biste se zapitali za koga navijati. Postoji nekoliko razloga za to. Možda je razlog njegov stav i oholost, ali ako ste navijali za Ivana Lendla onda to nije u pitanju. Vjerojatno je razlog što je došao iza Federera i Nadala. A možda je zato što toliko želi biti voljen. Kako bi rekao Nick Kyrgios: 'Toliko želi biti voljen, da ga ne mogu podnijeti'", napisala je Bonnet.

Image
Image

Novak Djokovic during his semi-final match Australian Open Tennis, Day Eleven, Melbourne Park, Australia - 18 Feb 2021,Image: 591767784, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Zašto nervira ljude?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da Đokoviću ništa ne pomaže i to je istina. U najgorem vas slučaju baš nervira. U Melbourneu je igrao s ozljedom trbušnog mišića koji je bio potrgan 2.5 centimetra. S time se ne bi izborili ni Avengersi... Zamislite, on osvaja Australian Open sa servisom od 200 km/h iako u trbušnom mišiću ima Marijansku brazdu. Đoković vas nervira. Nije zato jer je bolji od vas, nego vas jednostavno nervira", napomenula je Bonnet.

Ovi napisi nisu baš najbolje sjeli srpskim medijima i reakcije su bile veoma burne. Blic je napisao kako je ovo zapravo bio "govor mržnje", Telegraf pak veli da je "L'Equipe izvrijeđao Đokovića ovim tekstom", a Kurir, dakako, tvrdi da je ovdje riječ o "bolesnom i skandaloznom tekstu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo