nemilosrdni miha / 'Tko sutra dobije crveni, više neće igrati za reprezentaciju'

Image
Foto: PIXSELL

Na pitanje kakvu atmosferu očekuje na stadionu u petak, Siniša Mihajlović je odgovorio kako se nada kako neće biti incidenata.

21.3.2013.
19:29
PIXSELL
VOYO logo

Izbornik srpske nogometne reprezentacije Siniša Mihajlović na službenoj je konferenciji za novinare dan uoči kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Hrvatske koja će se igrati u petak na stadionu u Maksimiru u 18 sati izjavio kako ne namjerava podnijeti ostavku u slučaju poraza.

"To me se uopće ne dotiče. Ne dolazi u obzir da podnesem ostavku bez obzira na rezultat", kazao je Mihajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kakvu atmosferu očekuje na stadionu u petak Mihajlović je odgovorio: "Nadam se da će zagrebačka publika biti toliko inteligentna da neće raditi incidente, isto vrijedi i za utakmicu koja nas očekuje u Beogradu u rujnu. No, mi ne možemo utjecati na ponašanje gledatelja, već samo na ono igrača. Ja sam već nekoliko puta rekao, a i sada ponavljam: tko sutra dobije crveni, više neće igrati za reprezentaciju dok sam ja izbornik".

Mihajlović je naglasio i kako postoji velika razlika između ove utakmice između Hrvatske i Srbije i one između Hrvatske i SR Jugoslavije u listopadu 1999. godine, kada je i on bio jedan od igrača na travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moji igrači shvaćaju da je ovo derbi, ali nemaju neku posebnu tenziju, jer niti jedan od njih nikada dosada nije niti bio u Hrvatskoj. Za njih je ovo utakmica kao i one protiv Belgije i Škotske. Igrači su koncentrirani i nasmijani, atmosfera tijekom priprema bila je vrlo opuštena", smatra Mihajlović.

O samoj utakmici Mihajlović je rekao: "U suštini nikad se nismo bavili protivničkom ekipom, u nogometu je sve manje mogućnosti za iznenađenja. Očekujem uravnoteženu utakmicu, a dobit će ona momčad koja će biti 'hladnije glave'. Možda oni padnu pod pritiskom publike, ali možda se i moji igrači uplaše te iste publike. U ovom trenutku Hrvatska na papiru jest bolja momčad, iskusniji su, uigraniji, a imaju i šest bodova više od nas".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan srpske reprezentacije i desni branič Chelseaja Branislav Ivanović smatra kako je ovo posebna utakmica, te da nikakvo iskustvo neće biti od koristi igračima u pripremi za ovaj dvoboj.

"Ovo je za sve nas prva ovakva utakmica, koja donosi nešto potpuno novo i neočekivano. Što se atmosfere tiče, mogu reći kako mi igrači, kad počne utakmica, navijače ne čujemo. Mi ne možemo promijeniti povijest, ali možemo pridonijeti 'fair-playu'", rekao je Ivanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov zamjenik, lijevi branič Manchester Cityja Aleksandar Kolarov slaže se s Ivanovićem i tvrdi kako atmosfera na tribinama neće utjecati na igru na travnjaku.

"Koliko ja znam, navijači još nikada nisu dali gol. Samo igrači koji su na terenu mogu utjecati na rezultat. U ovakvoj utakmici nebitno je stanje na tablici", kazao je Kolarov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glasnogovornik srpske reprezentacije izrazio je i nezadovoljstvo što je Srbiji onemogućeno održati otvoreni trening na stadionu u Maksimiru iz njima 'nepoznatih razloga', iako je jasno kako im takva mogućnost nije dopuštena iz sigurnosnih razloga.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo