TAJNO ORUŽJE ARGENTINSKOG IZBORNIKA: / Ovaj napadač mogao bi zagorčati život Vatrenima

Image
Foto: AFP

Stalna je prijetnja suparnicima i nije mu problem cijelu utakmicu trčati u oba smjera.

20.6.2018.
20:21
AFP
VOYO logo

Cristian je igrač koji ima posebnu razinu komunikacije s Messijem. Ulazi u prostor, nudi se cijelo vrijeme, dinamičan je i važan za našu igru. Sjajan je bio nakon ulaska s klupe. Tim je riječima argentinski izbornik Jorge Sampaoli nedavno komentirao igru 22-krilnog napadača Boce Juniorsa Cristiana Pavona.

U svojoj relativno kratkoj karijeri ovaj je igrač privukao pažnju velikana, a prema posljednjim informacijama u svojim redovima žele ga PSG i Juventus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajno oružje

Iako Argentina ima mnoštvo igrača koji su u stanju sami pobijediti sve suparnike, tajno oružje Jorgea Sampaolija mogao bi biti upravo Pavon.

"Cristian ima ogroman potencijal i računamo na njega", kazao je Sampaoli u osvit utakmice s Hrvatskom. I nije jedini koji biranim riječima govori o njemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pronašao sam novog partnera", istaknuo je Messi poslije nedavne 4:0 pobjede nad Haitijem. Nije to prvi put da je dobio takve pohvale od kapetana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U sustavu kojem teži zbornik njegove igračke karakteristike mogu ga učiniti jako važnim dijelom reprezentacije", rekao je jedan od najboljih igrača prošle godine.

Ujedno on je i uzor Pavonu. Još dok je imao 12 godina na lokalnoj je televiziji istaknuo da igra kao Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni potez karijere napravio je kada se 2004. priključio omladinskom pogodnu Talleresa de Córdobe. Tamo ga je vodio Daniel Albornos, bivši igrač i tada trener u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je imao toliko povjerenje u njega da ga je stavio da trenira sa starijim dječacima te mu je na taj način znatno ulio samopozdanje, Na kraju se pokazalo da je imao pravo jer je uslijedio strelovit napredak.

Ostvarili mu se snovi

"Bio je vrlo moćan i jako brz sa snažnim i preciznim udarcem", rekao je Albornos jednom prilikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prvu momčad debitirao je sa 17 godina u sezoni 2013.-2014. u tom razdoblju je s pozicije ofanzivnog veznjaka prebačen na krilo. Koliko se dobro snašao jasno je prema tome što ga je nakon prve seniorske sezone velika Boca Juniors posegnula za njim.

Prošle dvije sezone bio je ključni igrač momčadi koja je osvojila dva naslova prvaka. Sudjelovao je u tom s 15 golova i 20 asistencija, a još ih je pet namjestio u ovogodišnjem izdanju Copa Libertadores.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga je jasan interes koji su velikani pokazali za njega. Uz Juve u PSG na vrata mu je pokucao i Arsenal te je sve izglednije d a bi nakon SP-a mogao preseliti u Europu. Pogotovo pokaže li u Rusiji za što je sposoban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek je naporno radio kako bi ispunio ciljeve. Želio je igrati za mladu reprezentaciju i uspio je. Želio je igrati za veliki klub poput Boce i to je ostvario. Također ostvario je san igranja za reprezentaciju. Kada je dobio poziv jasno je rekao da želi ići na SP", otkrio je Alabornos.

Nastup u Rusiji započeo je s klupe. Sampaoli ga je protiv Islanda ubacio umjesto Di Marije u završnici kako bi napravio dodatni pritisak na zadnju liniju. No, kako se čini isforsirao je mjesto u prvih 11 i za očekivati je da će započeti susret protiv Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo