EUROPSKI PROTIV OLIMPIJSKIH PRVAKA / Tko je favorit?

Izbornici Danske i Francuske, Wilbek i Onesta, svim silama žele ulogu favorita prebaciti na protivničku ekipu.

29.1.2009.
16:37
VOYO logo

Danski izbornik Wilbek pokušava ulogu favorita u prvom polufinalu Svjetskog prvenstva staviti na Francuze, no njegov kolega s francuske klupe tvrdi kako je utakmica potpuno otvorena.

"Za mene je utakmica potpuno otvorena, 50-50. Znam kako Danci pokušavaju nama prilijepiti etiketu favorita, no ja vjerujem kako Ulrik Wilbek u sebi vjeruje kako će to biti izjednačena utakmica.", izjavio je francuski izbornik Onesta na press konferenciji.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Wilbek tvrdi kako Francuzi, kao olimpijski pobjednici, slove za favorita, dok su oni promijenili dosta igrača i stil igre. No, taj argument kod Oneste ne prolazi.

"Danska je dobra ekipa. Imaju Michaela Knudsena i Kasprea Hvidta koji su svjetske klase. I mi imamo istih problema kao i Danska. Imamo mnogo mladih igrača i promijenili smo neke dijelove naše igre, a na poziciji desnog vanjskog nismo baš jaki.", dodao je Onesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onestu može razveseliti činjenica kako je Didier Dinart dobio zeleno svjetlo da zaigra u jednoj utakmici, iako još uvijek ima problema s ozljedom. Da li će to biti utakmica protiv Danske ili će se štedjeti za moguće finale odlučit će sam.   

I dok se izbornici ne mogu odlučiti, danski reprezentativac Lars Jørgensen vjeruje kako je Danska favorit protiv Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danska je favorit u polufinalu. Ja ne želim izaći na teren i misliti kako su Francuzi bolji od mene ili nas, jer ja ne mislim kako jesu.", izjavio je Jørgensen.

"Šanse su 80-20 u našu korist. Mislim kako smo mi dobra momčad. Činjenica da smo došli do polufinala igrajući osrednje, znači da imamo karakter i kvalitetu u ekipi", dodao je jedan od najiskusnijih danskih reprezentativaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo