Standardni stoper hrvatske nogometne reprezentacije, branič ruskog prvaka Zenita iz Sankt Peterburga Dejan Lovren propustio je trening u petak poslijepodne na pripremama reprezentacije za odlazak na EURO u Rovinju, a izbornik Zlatko Dalić je komentiravši situaciju s Lovrenom kazao da mora biti optimist.

“Danas smo se kompletirali, ali pojavio se jedan problem – Dejan Lovren je osjetio staru ozljedu ligamenta zbog koje je propustio posljednje četiri utakmice u Zenitu i vidjet ćemo kakva je situacija s njime. Nadam se da će biti dobro, moramo biti optimisti. Krećemo s radom, brzo će utakmice, dečki su imali napornu sezonu i nije im lako, ali moramo ih osvježiti”, izjavio je Dalić koji je komentirao i stanje s još jednim braničem Filipom Uremovićem.

“Što se tiče Filipa Uremovića, problem je isti. Ligament nije brzo rješiva stvar. Uvijek smeta i ne dopušta maksimalni napor. Rizik je ući s takvom dvojicom igrača u natjecanje i ja moram donijeti odluke. Vidjet ćemo kroz koji dan”, rekao je Dalić.

Tko će umjesto Lovrena?

Postavlja se pitanje, tko će na kraju zamijeniti Lovrena ako ovaj uistinu neće moći igrati. Dalić je već aktivirao kapetana Osijeka, Milu Škorića, ali ranije mu je otpao Marin Pongračić, koji također ima problema s ozljedama.

No, jedan se igrač jednostavno nameće sam od sebe, a to je Joško Gvardiol. Gvardiol je trenutno kod Igora Bišćana s mladim Vatrenima i sprema se igrati četvrtfinale U-21 Eura, ali Dalić bi ga mogao preoteti već ovih dana.