KAKAV PEH / Teška ozljeda najkorisnijeg NBA košarkaša

Image
Foto: AP Images

Playmaker Chicago Bullsa Derrick Rose propustit će ostatak doigravanja NBA lige nakon što su mu na susretu s Philadelphijom puknuli prednji ligamenti lijevog koljena.

29.4.2012.
11:35
AP Images
VOYO logo

Razigravač i najbolji igrač Chicago Bullsa DerrickRose propustit će ostatak doigravanja u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu NBA zbog puknuća prednjih ligamenata lijevog koljena, ozljede koju je zadobio 1:20 minuta prije kraja prve utakmice prvog kruga sezone u kojoj je njegova momčad svladala Philadelphia 76-erse sa 103-91. Rose je do trenutka ozljede bo najbolji igrač na parketu sa 23 koša, te po 9 skokova i asistencija.

Prošlosezonski najkorisniji igrač (MVP) lige, Rose ove je sezone zbog raznih ozljeda (leđa, prepone) propustio čak 27 utakmica u osnovnom djelu sezone, a Bullsi su bez njega ostvarili omjer pobjeda i poraza 18-9, te s ukupnim omjerom 50-16 ostvarili najbolji omjer u sezoni. No, u doigravanju će Bullsi teško ostvariti značajniji rezultat bez svog prvog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je do ozljede došlo u samoj završnici utakmice pri vodstvu Bullsa od 10 razlike (99-89), trener momčadi iz Chicaga TomThibodeau morao je nakon utakmice odgovarati na pitanje zašto je držao svog najboljeg igrača na terenu u trenucima kada je pitanje pobjednika već bilo riješeno.

"Ja ne želim špekulirati o tome što bi bilo. Rezultat se kretao u pogrešnom smjeru, Sixersi su nam se približavali i Derrick je morao biti na terenu. On je naš igrač za završnice i na tome još mora poraditi. To je bilo moje razmišljanje", rekao je Thibodeau.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rose je usto već peti igrač koji je otpao s užeg popisa od 20 kandidata za američku reprezentaciju za nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Uz njega, još ranije su zbog ozljeda otpali centri Dwight Howard (leđa) i LaMarcusAldridge (kuk), te branič ChaunceyBillups (Ahilova tetiva), dok je krilo Lamar Odom ispao iz kombinacija jer ga je njegova momčad Dallas Mavericks odbacila zbog loše forme uzrokovane privatnim problemima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo