spremne, željne i sposobne / Tenisačice žele biti poput muških kolega

Image

Tenisačice će biti sretne što mogu igrati u istom formatu kao i njihovi muške kolege ako se to od njih bude tražilo na grand slam turnirima.

24.9.2013.
14:33
VOYO logo

Predsjednica WTA Stacey Allaster je izjavila u utorak da su tenisačice "spremne i žele" igrati pet setova na grand slam turnirima.

Prema njenim riječima, tenisačice će biti sretne što mogu igrati u istom formatu kao i njihovi muške kolege ako se to od njih bude tražilo na grand slam turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spremne, željne i sposobne, sve što trebate napraviti je to zatražiti od nas", kazala je predsjednica WTA, dodajući da bi glavna prepreka tome bila produljenje programa turnira.

"Programiranje grand slam turnira je već dovoljan izazov s mečevima tenisača u pet setova. Mislimo da mečevi koji se igraju u tri seta bolje odgovaraju gledateljima", ocijenila je Stacey Allaster.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tri seta, to nam bolje odgovara, ali smo stalno govorile da smo spremne, željne i sposobne igrati u pet setova ako to žele na grand slam turnirima.

Rasprava o duljini mečeva pokrenuta je kada su tenisačice počele primati jednake nagrade kao tenisači na grand slam turnirima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo