ZVANIČNO: / Tipsa ne igra u finalu!

Lekar potvrdio povredu pete, Lajović uskače u tim

14.11.2013.
17:41
VOYO logo

Lekar Dejvis kup tima Srbije Zdeslav Milinković potvrdio je da Janko Tipsarević neće igrati u finalu prestižnog takmičenja protiv Češke zbog povrede pete.

"Nažalost, nakon detaljnog uvida u postojeće zdravstveno stanje našeg igrača Tipsarevića i sprovedenog odgovarajućeg lečenja i doziranog opterećenja pod nadzorom stručnog tima, utvrdili smo da on nije sposoban za nastup u predstojećem Dejvis kup meču reprezentacije Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija i Češka će se od 15. do 17. novembra u Beogradskoj areni sastati u finalu Svertske grupe Dejvis kupa.

Umesto Tipsarevića u ekipu je uvršten Dušan Lajović, koji će prvi meč u finalu odigrati protiv Tomaša Berdiha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milinković je rekao da je Tipsarević pokazao veliku želju da nastupi u finalu, ali da štručni štab nije želeo da rizikuje ozbiljniju povredu.

"Ova odluka je doneta pre svega zato što njegovo trenutno stanje ne dozvoljava takav stepen opterećenja kakav je moguć u okavim tipovima meča kakav je Dejvis kup. Reč je o obnovljenoj povredi područja pete stopala našeg sportiste, rupturi u prečniku od 20 milimetara", rekao je Milinković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović rekao je da zdravlje igrača na prvom mestu i poželeo Tipsareviću brz oporavak.

"Ova odluka je najbolja za njega i budućnost našeg tima. Sigurno je da će nam Janko mnogo nedostajati, ali u svakom slučaju dobro smo trenirali čitave nedelje i sigurno ćemo izaći maksimalno pripremljeni u petak", rekao je Obradović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi meč u finalnom duelu Dejvis kupa izmedju Srbije i Češke odigraće u petak od 16 časova Novak Đoković i Radek Štepanek, posle njih na teren će izaći Lajović i Berdih, dok je u subotu na programu dubl meč.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo