ZDRAVLJE JE NAJBITNIJE: / Serena prekida sezonu!

Image
Foto: AFP

Prva tenisačica svijeta Amerikanka Serena Williams izjavila je u četvrtak kako ranije prekida sezonu jer se želi posvetiti svom zdravlju.

1.10.2015.
12:57
AFP
VOYO logo

"Povlačim se s turnira u Pekingu koji se igra idući tjedan i Singapura gdje se održava Masters kako bi se posvetila brizi za svoje zdravlje i dala si vremena da se oporavim", kazala je 35-godišnja Amerikanka koja je do sada osvojila 21 grand slam turnir, ali joj to nije uspjelo prošli mjesec na US Openu.

Pobjednica ove godine na Australian Openu, Roland-Garrosu i u Wimbledonu, Serena Williams je na US Open došla osvojiti četvrti grand slam sezone što je do sada uspjelo samo Steffi Graf 1988. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, očito slomljena pod pritiskom mlađa sestra Williams iznenađujuće je u polufinalu izgubila od Talijanke Roberte Vinci, 43. na WTA ljestvici. Nakon tog poraza koji joj je uskratio mogućnost da se izjednači s Graff po broju osvojih Grand slam naslova (22), Williams je ostala bez naslova u Flushing Meadowu gdje je zadnji put u finalu izgubila 2011. od Australke Samanthe Stosur.

"Nije tajna da sam veći dio sezone igrala ozlijeđena, rame, pa koljeno i na kraju srce nakon određenog meča u Flushingu", kazala je Serena. "Ja sam strastvena natjecateljica i želim igrati dok god mogu. Namjeravam početi trenirati i igrati egzibicijske mečeve krajem ove godine".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serena, koja je ove godine osvojila pet turnira (s Miamijem i Cincinnatijem) te ukupno 69 u karijeri, tako neće nastupiti na završnici sezone u Singapuru gdje se okuplja osam najbojih tenisačica svijeta, a gdje je tri puta osvajala naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo