ZAVRŠILI TENISKI TURNIRI U BASTADU I GSTAADU: / Titule osvojili Fabio Fognini i Alize Cornet

Image

Završena dva teniska turnira, čeka se Umag

22.7.2018.
16:28
VOYO logo

Talijan Fabio Fognini pobjednik je ATP teniskog turnira u Bastadu nakon što je u finalnom susretu pobijedio Francuza Richarda Gasqueta 6-3, 3-6, 6-1. Bio je to njihov četvrti međusobni susret i druga pobjeda 31-godišnjeg Talijana, trenutačno 15. tenisača svijeta.

Već su se susretali

Fognini je pobijedio i prije pet godina u Monacu, dok je Gasquet bio bolji u Sydneyju 2012. godine, te pet godina ranije u Mumbaiju. Za Fogninija je ovo bila sedma turnirska titula u karijeri, pri čemu druga ove godine nakon što je pobijedio u Sao Paulou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cornet osvojila Gstaad

Ranije danas završen je i WTA turnir u Gstaadu. Francuska tenisačica Alize Cornet prvi je put osvojila naslov pobjednice na WTA turniru u švicarskom Gstaadu, gdje je u nedjeljnom finalu svladala Luksemburžanku Mandy Minellu sa 6-4, 7-6 (6) te tako po šesti put postala pobjednicom na WTA Touru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi naslov nakon dvije godine

Za Cornet je ovo prvi trijumf nakon više od dvije godine. Posljednji naslov osvojila je na početku 2016. u Hobartu. Francuskinja sada iz 12 finala ima šest pobjedničkih trofeja, a 32-godišnja Luksemburžanka Mandy Minella morat će potražiti novu priliku za svoj premijerni naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imala je priliku odvesti finale u treći set, nakon što je spasila dvije meč-lopte kod 5-6, jer je vodila sa 6-4 u 'tie-breaku', ali je Cornet osvojila četiri poena zaredom i spriječila preokret. Minella je u Gstaadu za plasman u finale osvojila 180 bodova i 21.400 USD. Pobjednici je pripalo 280 bodova i 43.000 USD.

Dolaze i tenisači

U Gstaadu će se od ponedjeljka za bodove i pobjednički trofej boriti tenisači, a među njima će biti i hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić, koji je postavljen za 3. nositelja i slobodan je u prvom kolu, a u drugom će igrati protiv boljeg iz dvoboja Srbina Lasla Đerea i Uzbekistanca Denisa Istomina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ćoriću se mogao pridružiti i reprezentativni kolega Viktor Galović, ali je u nedjeljnom kvalifikacijskom dvoboju poražen od Nijemca Yannicka Hanfmanna sa 6-7 (4), 7-6 (5), 6-4.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo