Wozniacki i Kvitova teško do četvrtfinala

Dvije najbolje tenisačice svjetskog poretka, Dankinja Caroline Wozniacki i Čehinja Petra Kvitova, teškom mukom su izborile plasman u četvrtfinale jakog WTA turnira u Sydneyju.

10.1.2012.
9:44
VOYO logo

Poglavito se to odnosi na Wozniacki, koja je u ogledu 2. kola gubila s 4:0 u trećem setu od Dominike Cibulkove, ali je sa šest uzastopnih gemova izborila pobjedu 7:5,2:6,6:4.

"Mislila sam da sam već izgubila meč. Počela sam igrati opušteno, ne razmišljajući o rezultatu i to je upalilo", izjavila je Wozniacki, koja će za polufinale igrati protiv Poljakinje Angieszke Radwanske. Sedma nositeljica turnira pobijedila je Njemicu Andreu Petkovic 7:5,6:4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Težak posao u 2. kolu imala je i Petra Kvitova protiv Rumunjke Alexandre Dulgheru. Kvitova je pobijedila 7:5,3:6,6.4 u meču u kojem su obje igračice napravile po tri breaka, ali je 21-godišnja ljevoruka Čehinja svoje breakove bolje rasporedila.

Sljedeća suparnica bit će joj Slovakinja Daniela Hantuchova, koja je sa 7:5,6:1 eliminirala Talijanku Francescu Schiavone. Među osam najboljih je i treća nositeljica, Bjeloruskinja Viktorija Azarenka, nakon što je svladala Srpkinju Jelenu Janković 6:4,6:2. Američka tenisačica Venus Williams (31), sedmerostruka osvajačica Grand Slam naslova u pojedinačnoj konkurenciji, otkazala je nastup na prvom Grand Slam turniru sezone Australian Openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žalim što moram objaviti da se povlačim s Australian Opena 2012. godine", objavila je Venus putem vlastite web-stranice.

Razlog je Sjögrenov sindrom, autoimuna bolest koja zahvaća žlijezde i unutarnje organe onemogućujući im punu funkcionalnost, a zbog koje je odigrala tek četiri turnira prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon nekoliko mjeseci treninga i tretmana radim konstantan napredak prema povratku u natjecateljsku formu. Vrlo sam blizu povratku natjecanjima na WTA Tour i imam svaku namjeru vratiti se u veljači."

Australian Open započinje 16. siječnja, a Venus, trenutno 100. igračica WTA ljestvice, ondje je igrala finale 2003. godine. Još uvijek nije sigurno hoće li na prvog Grand Slam turniru godine nastupiti i njena mlađa sestra Serena koja ima problema s ozljedom lijevog gležnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo