VOLI HRVATICU, ALI NE I HRVATE: / Fatalni Wawrinka sredio i Karlovića

Image
Foto: AFP

Dvostruka pogreška na meč-loptu u tie-breaku trećeg seta odvela je Ivu Karlovića u poraz protiv Stana Wawrinke 7:6 (2), 6:7 (5), 6:7 (5) u dvoboju 3.

20.8.2015.
20:11
AFP
VOYO logo

Za hrvatskog tenisača je to bio tužan kraj dvoboja u kojem je igrao potpuno ravnopravno protiv aktualnog pobjednika Roland Garrosa i dobrim dijelom meča zapravo bio bliži pobjedi i plasmanu u četvrtfinale.

Pružio bolji otpor nego Ćorić

Sve do trećeg seta Ivo Karlović je uspijevao spriječiti Stana Wawrinku da dođe do prilike za break. No, u setu odluke Švicarac je imao 15-40 u petom i 30-40 u sedmom gemu, ali je 36-godišnji Zagrepčanin što servisima, što svojom spretnim reakcijama na mreži uspio zadržati servis u oba spomenuta gema te tako spriječio ponavljanje scenarija iz Wawrinkina dvoboja s Bornom Ćorićem od dan ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tada je Švicarac, inače dečko hrvatske tenisačice Donne Vekić, izgubio prvi set, vratio se osvojivši tie-break drugog, a onda slomio 18-godišnjeg hrvatskog tenisača u trećem. No, Karlovića je bilo mnogo teže slomiti. Zapravo, hrvatski veteran je taj koji je imao za čim žaliti, nakon što je u trećem gemu drugog seta propustio dvije prilike za break koji bi ga gurnuo prema četvrtfinalu. I tako su Karlović i Wawrinka došli do maksimalnog broja od 39 odigranih gemova, a odluka o pobjedniku pala je u tie-breaku trećeg seta, uoči kojeg su oba tenisača dobili ovacije gledatelja na tribinama drugog najvećeg stadiona teniskog centra u Cincinnatiju.

Karlovića skupo stajala dvostruka pogreška

Prvih 11 poena odlučujućeg gema osvojio je tenisač koji je bio na servisu i tako je Wawrinka stigao do meč-lopte. Nažalost, bio je to prvi poen u kojem je Karlović promašio prvi servis, a kod drugog je lopta zapela za vrh mreže i u visokom luku završila nekoliko centimetara izvan servis-polja. Bila je to sedma dvostruka pogreška Karlovića koja je poništila i 35 asova, i odličan dojam koji je Ivo ostavio. No, još jednom, po peti put u šest međusobnih dvoboja s Wawrinkom, završio je kao poraženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo